Obama pastāstīja, kāpēc nav ticies ar Putinu

foto: sostav.ru
foto: sostav.ru

Baraks Obama publiski paskaidroja, kāpēc viņš atcēla vizīti uz Maskavu. Gadījums ar Snoudenu nav vienīgais iemesls. ASV līderis pagaidām nesaprot, uz kurieni virzās Krievija prezidenta Vladimira Putina vadībā, un nolēma ieturēt pauzi.

Kā ziņo www.rbcdaily.ru, ASV prezidents plānoja pārrunas ar Vladimiru Putinu G20 samita, kurš notiks Sanktpēterburgā, priekšvakarā, bet rezultātā nolēma lidot tikai uz samitu. Patvērums, kuru sniedza Amerikas specdienestu atmaskotājam Edvardam Snoudenam, nav vienīgais iemesls. „Tā ir tikai vēl viena epizode domstarpību virknē Sīrijas un cilvēktiesību jautājumos, kuras parādās pēdējo mēnešu laikā”, – atzīmēja Obama, minot arī jautājumu par geju propagandas aizliegumu.

Pēc viņa vērtējuma Krievijas un ASV attiecības kļuva draudzīgas Dmitrija Medvedeva prezidentūras laikā, bet līdz ar Putina atgriešanos Kremlī Maskava nedaudz mainīja savu pozīciju. „Jāietur pauze un jāpadomā, kādā virzienā dodas Krievija”, – rezumēja ASV līderis un apsolīja neboikotēt Olimpiskās spēles Sočos.

„Kremlis ir vīlies, jo Baraks Obama ir atcēlis vizīti uz Maskavu, – paziņoja Krievijas prezidenta palīgs Jurijs Ušakovs. – Bet ielūgums paliek spēkā. Ceram, ka Amerikas puse agri vai vēlu atgriezīsies pie šī jautājuma, jo saskarsme starp Maskavu un Vašingtonu augstākajā līmenī ir ļoti svarīga, turklāt ne tikai mūsu valstīm”.

Ušakovs atgādināja: „Starp Krieviju un ASV periodiski ir notikuši dažādi spiegu starpgadījumi un ministru Sergeja Šoigu un Sergeja Lazareva piektdienas vizīte ASV to apstiprina. Dokumentu, kurus bija plānots parakstīt tikšanās augstākajā līmenī, liktenis pagaidām nav skaidrs.


Написать комментарий