P.Dzalbe: Līdz gada beigām Daugavpilī būs jauns līgums un jauns atkritumu izvešanas tarifs

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpilī tiek caurskatīti saistošie noteikumi, lai sakārtotu sadzīves atkritumu izvešanas sistēmu, kā arī darbojas iepirkumu komisija un pēc 2-3 nedēļām tiks izsludināts konkurss par sadzīves atkritumu izvešanu, pēc kā pilsētā tiks pieņemts jauns sadzīves atkritumu izvešanas tarifs, portālam Gorod.lv paziņoja pilsētas pašvaldības priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe.

„Ir vairāki neatrisinātie jautājumi, kuri tiks atrisināti augustā. Tie ir saistīti ar savākto atkritumu apjomu un atkritumu apjomu uz vienu cilvēku. Saskaņā ar ministrijas norādījumiem Daugavpilī jāmaina esošā atkritumu savākšanas kārtība, jo privātā sektorā nevar tikt piemērots tarifs, kurā tiek ņemts vērā deklarēto cilvēku skaits, kā tas ir dzīvokļos: šajā gadījumā izvešanas maksai jābūt atkarīgai no sadzīves atkritumu apjoma. Sakarā ar to, ka saistošajiem noteikumiem jāattiecas uz visiem, tiek meklēta iespēja pareizi ieviest šo sistēmu”, pastāstīja Pēteris Dzalbe.

Pilsētas pašvaldības priekšsēdētāja vietnieks paskaidroja, ka vienošanās par sadzīves atkritumu savākšanu un izvešanu ar AS „Spec ATU” pagarināta līdz gada beigām, tā ir spēkā līdz jauna līguma noslēgšanai vai līdz šā gada beigām. Šajā laikā pašvaldība cer noslēgt jaunu līgumu par sadzīves atkritumu izvešanu.

P.Dzalbe paziņoja, ka iepriekš konkurss par sadzīves atkritumu izvešanu netika rīkots, jo ar to nodarbojās AS „Spec ATU”, kas pilnībā piederēja pašvaldībai. Tādējādi šis tirgus bija monopolizēts un slēgts citiem dalībniekiem, bet pašlaik tirgus ir atvērts, paziņoja pilsētas pašvaldības priekšsēdētāja vietnieks.

„”Spec ATU” nebija pilnībā privatizēts, jo, kā tika skaidrots, 37% akciju kaut ko dot pilsētai. Uzņēmums maksā pašvaldībai 130 tūkstošus latus gadā kā dividendes, bet šī nauda nāk no iedzīvotājiem. Ja pašvaldība nejauktos šajos pasākumos un nodrošinātu atvērtu tirgu, sadzīves atkritumu apsaimniekošanas maksa būtu adekvāta, cilvēki maksātu tikai par atkritumiem, kurus viņi nodot un kas tiek apglabāti, nevis par visiem atkritumiem, kas pa ceļam tiek šķiroti. Šī sistēma vairs nedarbosies, jauns konkurss palīdzēs to sakārtot. Jāsaka, ka iepriekšējām Domes sasaukumam šo konkursu bija jāizsludina pēc Satversmes tiesas pagājušā gada decembra lēmuma, jaunajam līgumam bija jābūt spēkā šā gada 1.jūlijā”, atzīmēja P.Dzalbe.


Написать комментарий