Jēkabpiliete piedāvā daugavpiliešiem izstādi „Pieturas iedvesmai”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 13.augustā, Latgales Centrālajā bibliotēkā notika jēkabpilietes Jolantas Ābeles personālizstādes „Pieturas iedvesmai” atklāšana. Pasākumu apmeklēja mākslinieces ģimenes locekļi, draugi, kolēģi.

Latgales Centrālās bibliotēkas sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Vaivare pastāstīja par mākslinieces dzīvi un darbību, to, ka Jolantas Ābeles gleznas var apskatīt ne tikai Latvijas iedzīvotāji, jo viņas izstādes tika rīkotas arī Dānijā, Vācijā un Lietuvā.
Pati Jolanta Ābele minēja, ka, neskatoties uz to, ka Latgales Centrālajā bibliotēkā viņas izstāde ir apskatāma pirmo reizi, daugavpiliešiem jau bija iespēja iepazīties ar mākslinieces darbiem.

„Mākslinieks ir uztvērējs, kas atspoguļo visu redzēto, sev aktuālo. Tādēļ katra glezna ir atsevišķs stāsts”, teica J.Ābele.
Pēc viņas – četru bērnu mātes – vārdiem, sievietei-māksliniecei nav viegli, kaut arī ģimene ir galvenais balsts.

Jolantas Ābeles gleznas – cilvēku portreti un dzimtās puses tēlojumi – Latgales Centrālajā bibliotēkā ir apskatāmi pirmo reizi, tomēr I.Vaivare atzīmēja, ka būtu labi turpināt sadarbību. Jāatzīmē, ka māksliniece strādā eļļas glezniecības tehnikā, un viņas gleznas caurstrāvo bagātīgas krāsu un toņu gammas. Izstāde būs apskatāma līdz 5.septembrim.



Написать комментарий