Ārlietu ministrija iesaka nedoties uz nemieru skarto Ēģipti

foto: AFP
foto: AFP

Ārlietu ministrija (ĀM) satraukta saistībā ar situācijas saasināšanos Ēģiptē un stingri iesaka neapmeklēt nemiero skarto valsti.

"Ņemot vērā pašreizējo iekšpolitisko un drošības situāciju, Ārlietu ministrija stingri iesaka nedoties uz Ēģipti," pausts ĀM paziņojumā.

Ēģiptes galvaspilsētā trešdien drošības spēki sākuši jūlijā gāztā prezidenta Mohameda Mursi atbalstītāju apmetņu likvidēšanu, kas ātri pārvērtās vardarbīgās sadursmēs un asinsizliešanā. Mediji ziņo, ka četros pēcpusdienā visā valstī ir stājies spēkā pagaidu prezidenta izsludināts ārkārtas stāvoklis.

Pašlaik Ēģiptē izsludināts ārkārtas stāvoklis.

Latvijas Ārlietu ministrija kopā ar starptautisko sabiedrību atkārtoti aicina atturēties no spēka izmantošanas, lai izvairītos no situācijas tālākas pasliktināšanās, un rast risinājumu sarunu ceļā.

ĀM izsaka līdzjūtību bojāgājušo ģimenēm un tuviniekiem.

Ministrija brīdina, ka ceļošana pa valsti, īpaši uz Aleksandriju un Kairu, ir bīstama. Ceļotāji, kuri jau atrodas Sarkanās jūras kūrortos, stingri aicināti uzturēties kūrortos un neceļot pārējā valsts teritorijā. Ārlietu ministrija stingri aicina neapmeklēt citas Ēģiptes lielākās pilsētas pie Suecas kanāla, Nīlas un Sīnāja pussalas ziemeļdaļu, kā arī atturēties no ceļojumiem valsts teritorijā diennakts tumšajā laikā, īpaši Sīnāja pussalā, un stingri izvairīties no vietām, kurās pulcējas liels skaits cilvēku.

Ceļotājus, kuri jau atrodas Ēģiptē, ĀM aicina sekot līdzi jaunākajai informācijai ĀM mājaslapā un plašsaziņas līdzekļos, kā arī reģistrēties Konsulārajā reģistrā "kr.am.gov.lv". Nepieciešamības gadījumā Latvijas valstspiederīgie var sazināties ar Latvijas vēstniecību Kairā pa tālruni ārkārtas situācijām: +201006034488; +201000939919, vai ĀM Konsulārā departamenta diennakts dežurantu pa tālruni +371 26 33 77 11 vai e-pastu "palidziba@mfa.gov.lv".


Написать комментарий