Pahara debijā Latvijai neizšķirts Igaunijā

foto: nra.lv
foto: nra.lv

Latvijas futbola valstsvienība trešdienas vakarā Tallinā, pie izlases stūres debitējot galvenajam trenerim Marianam Paharam, pārbaudes spēlē cīnījās neizšķirti pret Igaunijas izlasi - 1:1.

Latvijas izlasei savainojuma dēļ nevarēja palīdzēt Juris Laizāns, un pamatsastāvā neizgāja arī Aleksandrs Fertovs, kurš diskvalifikācijas dēļ nevarēs palīdzēt abās nākamajās Pasaules kausa atlases cikla spēlēs. Pahara pamatsastāva izvēle bija identiska tai, kas tika iespēlēta pirmdienas treniņā, taču izvietojums gan nebija tāds, kādu varēja prognozēt – Alans Sineļņikovs spēlēja vidējā līnijā, bet aizsardzības kreisajā malā darbojās Vitālijs Maksimenko.

Mača pirmajās minūtēs bumbu vairāk kontrolēja Latvija, kas 11. minūtē arī izveidoja pirmo bīstamo momentu – Artjoms Rudņevs izdarīja ļoti neērtu sitienu no distances, un Igaunijas aizsargi spēja notīrīt Sergeja Pareiko atvairīto bumbu. Pēc četrām minūtēm jau izcila iespēja bija mājiniekiem, bet Sīms Lutss sita garām tālajam apakšējam vārtu stūrim.

Iniciatīvu bija pārņēmusi Igaunija, kas izdarīja vairākus bīstamus centrējumus, bet Andrim Vaņinam vajadzēja atvairīt sitienu no distances. Pēcāk Latvija uz ilgāku laiku pārņēma kontroli pār notikumiem laukumā, un pēc vienas no standartsituācijām Nauris Bulvītis ar galvu nespēja trāpīt tukšā vārtu stūrī. Puslaika pašā izskaņā Igaunija palika mazākumā – Aleksandrs Dmitrijevs laukuma vidusdaļā no muguras rupji nospēlēja pret Artūru Zjuzinu un pilnībā pelnīti nopelnīja otro brīdinājumu dažu minūšu laikā.

Abas komandas pārtraukumā vai otrā puslaika sākumā veica daudz spēlētāju maiņu, un viena no tām bija piespiedu – sadursmē cieta Rudņevs un Igors Morozovs, no kuriem pēdējais nebija spējīgs turpināt maču. Pahars veica arī shēmas maiņu, pārejot uz spēli ar trim izteiktiem centra aizsargiem. Daudz vairāk bumbu kontrolēja vairākumā esošā Latvija, taču bīstamu momentu praktiski nebija, turklāt otrā puslaika vidū rezultātu atklāja Igaunija – uz maiņu izgājušais Dmitriijs Kruglovs precīzi noslēdza piespēli gar vārtiem (1:0).


Написать комментарий