Latgales labākā mājas torte tapusi Aglonā

foto: aglona.lv
foto: aglona.lv

Lai atrastu katram Latvijas novadam raksturīgāko tortes garšu, A/s „Staburadze” 10. augustā Rēzeknes radošajā centrā „Zeimuļs” rīkoja akciju „Latvijas Mājas tortes 2013”, kurā uzvaru guva Ērika Križanovska no Aglonas, ziņo Aglonas novada domes portāls.

Aglonas novada lauku mājas “Upenīte” pavāre žūrijas vērtējumam piedāvāja Latgales kāzu torti, kuras garšas buķete bija visbagātākā un mājas tortei atbilstošākā. Uzvarētājas recepti akcijas rīkotājs „Staburadze” apņemas iekļaut savā sortimentā, lai popularizētu konkrētā Latvijas novada tradīcijas. Pasākuma uzvarētājai „Staburadze” dāvāja 200 latu ģimenes tradīciju pilnveidošanai.

Ērika Križanovska saka: “Akcijā piedalījos, lai gūtu jaunu pieredzi, lai redzētu kādas tortes cep citi, protams, vēlējos parādīt arī savas prasmes, jo ikdienā tortes cepu daudz. Dienā sanāk uzcept 3 – 4 tortes. Uzvarēt necerēju, bet ir patīkami apzināties, ka manas prasmes novērtētas un varu kļūt par sava reģiona raksturīgākās tortes autoru.”

Ērika ir piedalījusies arī konkursā “Latvijas lauku torte 2012″.

Ērika Križanovska kopā ar savu māmiņu Inesi Survilo 29.jūnijā Aglonas lauku mājā “Upenītes” rīkoja Latgales lauku tortes konkursu, kura galvenā ideja bija popularizēt konditorejas meistarību, gūt pieredzi no vecmeistariem un atklāt jaunus konditorus, kā arī pievērst sabiedrības uzmanību konditorejas meistaru mākslai.


Написать комментарий