Pētījums, kurā izmantoja peles, parādīja, ka cukurs pat mērenos daudzumos ir kaitīgs reproduktīvajai veselībai

foto: ayzdorov.ru
foto: ayzdorov.ru

„Kā rāda jaunākais pētījums, cukurs pat mērenos daudzumos var būt kaitīgs jūsu veselībai vai vismaz seksuālajai dzīvei, - ziņo The Washington Post.

Jutas universitātes zinātnieki analizēja cukura ietekmi uz pelēm un konstatēja, ka trīs pudeļu saldā gāzētā dzēriena peļu ekvivalentam bija ievērojama negatīva ietekme uz dzīves ilgumu un dzimuma partnera konkurenci”, - stāsta raksta autors.

Mātīšu, kuras baroja ar cukuru, dzīves ilgums bija divas reizes mazāks nekā kontroles grupas pelēm, kuras kopumā saņēma tikpat daudz kaloriju. Tēviņi, ēdot cukuru, nenomira agrāk, tomēr viņiem bija grūtības, konkurējot ar kontroles grupas tēviņiem par mātītēm, viņi ar mazāku varbūtību noturēja teritoriju un radīja pēcnācējus, - korespondents paziņo pētījuma detaļas.

„Mūsu atklājumi liecina par jaunu bažu līmeni, lietojot pat nelielu daudzumu cukura”, - izdevums citē pētnieku grupas vadītāju, biologu K. Pottsu.

„Apmēram 80% vielu, kuras ir bīstamas pelēm, ir bīstamas arī cilvēkiem, tāpēc iespējams, ka pievienotā cukura iedarbība uz organismu var būt līdzīga arī cilvēkiem, - atzīmē zinātnieks.

„Potts un viņa kolēģi izvēlējās cukuru attiecību, kura atbilst kukurūzas sīrupam: glikozes un fruktozes attiecība 50:50. Cukura daudzuma palielinājumu tipiskā amerikāņu diētā pēdējās desmitgadēs galvenokārt piedēvē plašākai kukurūzas sīrupa izmantošanai ar augstu fruktozes saturu, - teikts rakstā.


Написать комментарий