Zinātnieki: ar lieko svaru piedzimušie bērni biežāk mirst priekšlaicīgi

foto: news.mail.ru
foto: news.mail.ru

Skotijas zinātnieki noskaidroja, ka cilvēki vecumā, kuri ir nākuši pasaulē no apaļīgām mammām, visbiežāk mirst no sirds asinsvadu slimībām.

Ekspertu grupa izpētīja datus par bērniem un mammām no 1950. gada. Viņi aprēķināja, ka uz pirmo grūtniecības konsultāciju ieradās vairāk nekā 28 tūkstoši sieviešu ar paaugstinātu ķermeņa masas indeksu. Speciālisti novēroja vairāk nekā 36 tūkstošus viņu bērnu, kuriem pētījuma laikā bija vairāk nekā 30 gadi. Eksperti analīzes gaitā ņēma vērā arī tādus faktorus kā iepriekšējās grūtniecības, mammas vecums un dzemdības. Dzemdētāju vidū liekais svars bija vairāk nekā 10% sieviešu, bet aptaukošanās – 4%.

Šo māmiņu bērnu novērojumu laikā vairāk nekā 6 tūkstoši no viņiem nomira priekšlaikus dažādu iemeslu dēļ. Šajā grupā 290 cilvēki bija māmiņu ar lieko svaru pēcnācēji. Apmēram 42% bērnu, kuri piedzimst māmiņām ar lieko svaru, ir hospitalizācijas risks sirds asinsvadu slimību dēļ. Tāpat speciālisti apgalvo, ka māmiņas liekais svars var radīt bērna apetītes un metabolisma maiņu, kas ir galvenais sirds saslimšanu attīstības riska faktors. Viņi apgalvo, ka vēl nedzemdējušām jaunietēm, jākontrolē savs svars, ziņo delate.info.


Написать комментарий