Daugavpils universitātē viesojas IZM valsts sekretāre

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 15.augustā, Daugavpils universitātē (DU) viesojas LR Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāre Sanda Liepiņa ar delegāciju.

„Šī vizīte nozīmē, ka ministrija, beidzot, ir sākusi reāli darboties. Iepriekšējos divos gados gandrīz neizjutām ministrijas atbalstu, bet līdz ar Vjačeslava Dombrovska un jaunas valsts sekretāres Sandas Liepiņas iecelšanu amatā situācija ir mainījusies, viņi tiešām cenšas piesaistīt augstskolām nepieciešamo finansējumu”, portālam Gorod.lv paziņoja DU rektors akadēmiķis Arvīds Barševskis.

DU vadības un ministrijas pārstāvju tikšanās sākumā klātesošie tika iepazīstināti ar prezentāciju, kurā tika stāstīts gan par universitātes vājām pusēm, gan par sasniegumiem un attīstību.

Vēlāk IZM valsts sekretāre paziņoja: „Šī vizīte ir mūsu darba sastāvdaļa, vēlamies saprast, kā būtu labāk rīkoties turpmāk, kādi naudas līdzekļi būtu nepieciešami. Saprotam, ka demogrāfiskās situācijas dēļ studentu skaits samazināsies aptuveni par 40% gan šogad, gan tuvāko 3-5 gadu laikā. Tas daudz ko mainīs, tādēļ nepieciešams efektīvi izmantot izglītības jomā esošos resursus”.

Pēc valsts sekretāres domām, viena no efektivitātes paaugstināšanas iespējām ir augstskolu un profesionālo izglītības iestāžu pēctecības uzlabošana.

„Diskutējot ar uzņēmējiem, sapratām, ka viņiem ir nepieciešami darbinieki ar profesionālā bakalaura grādu, nevis ar akadēmisko izglītību. Protams, šajā gadījumā jābūt balansam, bet pašreizējā attīstības posmā profesionālais bakalaurs ir vairāk pieprasīts darba tirgū”, paziņoja Sanda Liepiņa.

Jāatzīmē, ka IZM delegācijas dienas kārtībā ir arī Sistemātiskās bioloģijas institūta, Ekoloģijas institūta, Mutvārdu vēstures centra, Lingafonijas un sinhronās tulkošanas kabinetu apmeklēšana, G.Liberta Inovatīvās mikroskopijas centra, Ilgtspējīgās izglītības institūta apmeklēšana, Mācību korpusa Parādes ielā 1 apskate (ERAF projekta ietvaros renovētās auditorijas, iegādātais aprīkojums).


Написать комментарий