Tikai viena sabiedriskā organizācija pieteicās deputātu iedalītam finansējumam

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šā gada 15.augustā Daugavpils pilsētas domes Izglītības un kultūras jautājumu komiteja iedalīja Daugavpils ebreju kopienai 350 latus, kuri tiks izmantoti Daugavpils teātra zāles nomas maksas segšanai – 18.augustā teātrī notiks Aelitas koncerts, kas norisināsies ebreju kultūras nedēļas ietvaros. Minētie līdzekļi tika iedalīti no budžeta programmas „Sabiedrisko organizāciju atbalsta fonds”.

Atgādināsim, ka nesen deputāti apstiprināja grozījumus saistošajos noteikumos, un ir noteikti divi laika posmi, kuros sabiedriskās organizācijas var pieteikties Domes finansējumam. Budžetā paredzēti papildus 14 tūkstoši latu (7 tūkstoši Izglītības un kultūras jautājumu komitejai un 7 tūkstoši – Sociālo lietu komitejai), pieteikumu iesniegšanas termiņš – līdz 1.septembrim, tomēr, pēc vicemēra Jāņa Dukšinska vārdiem, Izglītības un kultūras jautājumu komiteja esot saņēmusi tikai vienu pieteikumu, kas arī tika izskatīts.

Atbildot uz jautājumu, kādēļ komiteja nav sagaidījusi minētā termiņa beigas un neizskatījusi uzreiz visus pieteikumus, J.Dukšinskis atzīmēja, ka koncerts, kuram organizācija lūdza naudas līdzekļus, notiks pavisam drīz. Vicemērs piebilda, ka pagaidām komitejā esot iesniegts tikai viens pieteikums.

Tādējādi, sabiedrisko organizāciju pasākumiem paredzētais līdzfinansējums pagaidām nav īpaši pieprasīts. Vicemērs izteica pieņēmumu, ka iedalītie līdzekļi netiks apgūti pilnā apjomā.

Jāatzīmē, ka pērn Daugavpils teātris nebija pieprasījis nomas maksu par līdzīga koncerta rīkošanu.


Написать комментарий