Amerikas bērni paši var izvēlēties sev dzimumu

foto: svyatorus.com
foto: svyatorus.com

Kalifornijas skolu skolotājiem tagad nav atļauts norādīt bērniem, kādu ģērbtuvi viņiem jāizvēlas vai kādā sporta komandā viņiem jāspēlē. Lēmumu par to, pie kāda dzimuma viņi pieder, izlems viņi paši.

Tagad Kalifornijā dzimuma piederības jautājums būs atkarīgs no pašidentifikācijas. Saskaņā ar jauno likumu, kuru štatā pieņēma pirmdien, valsts izglītības iestādēs „programmās un pasākumos, kas ir sadalīti pēc dzimuma piederības” būs jāņem vērā tikai bērna dzimuma pašidentifikācija. Pēc likuma izstrādātāju vārdiem jaunie noteikumi ļaus skolēniem atbrīvoties no ņirgāšanās, kurai parasti tiek pakļauti bērni, - ziņo telegraf.com.ua.

„Runa ir par bērnu drošību”, - pauž Bens Pols Hadsons, Sakramento medicīnas centra psihologs, kurš konsultēja štata likumdošanu. Bērni bieži baidās par savu dzīvību un drošību ņirgāšanās skolā dēļ.

Likums stājas spēkā no nākamā gada 1. janvāra. Tai pašā laikā pēc Klusā okeāna justīcijas likuma sportā valda netaisnība. Centra juristi apgalvo, ka sportistiem pašiem jāizvēlas, kurā komandā viņi spēlēs – sieviešu vai vīriešu. It īpaši tas attiecas uz komandu sporta veidiem.


Написать комментарий