Vidusskolas direktors: 30 cilvēki ir optimālais vienas klases skolēnu skaits

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Valdība plāno tuvākajā laikā samazināt vidusskolu skaitu Latvijā, Latvijas izglītības vadītāju asociācija atbalsta ideju, ka vidusskolās jābūt divām paralēlām klasēm, kurās mācīsies 30-40 skolēnu katrā.

Lai noskaidrotu, vai šāds skolēnu skaits ietekmēs viņu izglītības kvalitāti, portāls Gorod.lv griezās pie Daugavpils 15.vidusskolas direktora Anatolija Gržibovska.

„Manuprāt, 30 cilvēki ir optimālais vienas klases skolēnu skaits. Turklāt kabineti, laboratorijas un aprīkojums ir domāti 30 cilvēkiem, tādēļ lielāks skolēnu skaits vienā klasē nav vēlams”, teica Anatolijs Gržibovskis.

Pēc viņa vārdiem, viņš atbalsta ideju palielināt vidusskolēnu skaitu vienā klasē, jo uzturēt divas klases, kurās mācās pa 15 cilvēkiem ir nerentabli. Princips, saskaņā ar kuru nauda seko skolēnam, neļauj uzturēt mazās klases.

Uz jautājumu, kas notiks ar skolēnu izglītības kvalitāti tik lielā klasē, Anatolijs Gržibovskis atzīmēja, ka pastāv arī individuālās nodarbības un konsultācijas, kuras ir bez maksas un visai pieprasītas.

Runājot par vidusskolēnu sadali pa grupām un iespējamo interešu konfliktu, A.Gržibovskis teica, ka šo problēmu novērsīs klases audzinātāji, psiholoģi un sociālie darbinieki.

„Vidusskolas beidzējam jebkurā gadījumā nāksies socializēties lielajā kolektīvā – universitātē vai darbavietā, tādēļ ir svarīgi, lai savā klasē skolēns apgūtu saskarsmes prasmes”, paziņoja vidusskolas direktors.


Написать комментарий