Idejas brīvdienām Daugavpilī: sports, atklātas lekcijas, mūzika, dejas, cirks un izstādes

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Gaidāmās brīvdienas mūs priecēs ne tikai ar saulainu laiku, bet arī ar lielu pasākumu skaitu.

Sestdien plkst.11:00 stadionā „Esplanāde” (Stadiona ielā 1) Latvijas jaunatnes futbola čempionāta (U13) ietvaros notiks BFC „Daugava” un „Šitika futbola skolas” spēle.

Savukārt Starptautiskā keramikas mākslas simpozija „LANDescape” ietvaros sestdien plkst.15:00 keramiķis Vasi Hirdo no Rumānijas lasīs pusotru stundu garu lekciju par to, kā veicināt savu kā keramikas mākslinieka atpazīstamību. Pēc lekcijas notiks tikšanās ar māksliniekiem.

Tomēr par galveno brīvdienu notikumu kļūs kārtējais pasaules čempionāta jeb „Grand Prix” posms spīdvejā. Ieeja stadionā „Lokomotīve” jau no plkst. 17:00, tiek aicināti visi interesenti, kuri vēlas piedalīties autogrāfu sesijā. Plkst.18:25 notiks spīdveja veterānu parāde, bet plkst.19:00 – sacensību dalībnieku parāde, vēlāk – sacensību sākums. Čempionāts noslēgsies plkst.21:50, kad tiks apbalvoti uzvarētāji un notiks uguņošana.

Arī svētdien gaidāmi vairāki interesanti pasākumi. 18.augustā plkst.12:00 Neformālās izglītības centra pagalmā norisināsies organizācijas „Zumba” rīkotais masku festivāls. Pasākuma programmā ir dejas ar Latvijas un Lietuvas treneriem, jauniešu grupas „No Smoking Band” uzstāšanās, dīdžeji „Dagood Studio”, konkursi un daudz kas cits.

Vakarā, plkst.17:00, ebreju kultūras festivāla ietvaros Daugavpils teātrī notiks starptautiskās zvaigznes – džeza dziedātājas AELITA koncerts „Cabaret a la Yiddish” („Dziesmas no sirds”). Jāpiebilst, ka koncertā piedalīsies arī viņas draugs Aleksandrs Kublinskis, dziesmas „Naktīs šaurās Vecrīgas ielās...” autors. Ieeja pasākumā ir bez maksas.
Savukārt Kultūras un sporta pilī (Smilšu ielā 92) Rīgas cirks „Cirks un maģija” piedāvās norvēģu cirka dīvas Evas Jūlijas Kristijas šovu, kurā piedalās vairāku pasaules valstu mākslinieki, kā arī tīģeri, lauvas, mazi un lieli suņi, kaķi un pat čūskas. Ukraiņu mākslinieku ansamblis skatītājiem demonstrēs priekšnesumu „Ikariešu spēles uz motocikliem”. Čigānu deju zirga mugurā izpildīs publikas iemīļotais jātnieks uz zirga, gaisa priekšnesumu uz vertikālās virves izpildīs vairāku starptautisku cirka festivālu laureāts.

Atgādināsim, ka brīvdienās var apmeklēt arī pastāvīgas ekspozīcijas Marka Rotko mākslas centrā, Latgales Centrālajā bibliotēkā, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā, Māla mākslas centrā.


Написать комментарий