Daugavpils universitātes studentu deju ansamblis dosies uz Ukrainas Neatkarības svinībām Kijevā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils universitātes (DU) Studentu deju ansamblis „Laima” no 21. līdz 26.augustam dosies uz Ukrainas Neatkarības dienas svinībām Kijevā.

Pēc DU mārketinga direktora Jāņa Kudiņa vārdiem, svētku kulminācija notiks sestdien, 24.augustā. Šajā dienā Kijevā norisināsies dažādi svētku pasākumi: festivāli un sacensības, Ukrainas saldējuma festivāls, basketbola čempionāts, fotoizstāde, interaktīvās spēles, meistarklases, „Jautrie starti” un daudz kas cits. Tradicionālā svētku koncerta noslēgumā notiks krāšņa uguņošana.

Mūsu studentu deju ansamblis piedalīsies tautas mākslas festivālā „Parad višivanok”, kas šajā pasākumā piedāvās skatītāju uzmanībai latgaliešu deju virkni.

Tāpat brauciena laikā dejotājiem būs iespēja iepazīties ar Kijevas apburošo skaistumu, apmeklēt pilsētas vēsturiskos un mākslas centrus, piedalīties svētku gājienā un iepazīties ar tautas mākslas kolektīviem.

Atgādināsim, ka deju ansamblis „Laima” tika dibināts 1955.gadā. Sākumā tas bija deju pulciņš, kas tika izveidots Daugavpils pedagoģiskajā institūtā un pēc 10 gadiem kļuva par ansambli. Jau 25 gadus ansambļa vadītājs ir Elmārs Beļinskis.

Uz festivālu Kijevā dodas arī Daugavpils mākslinieki, DU docētāji Mairita un Ivo Folkmaņi, kuri ar Latvijas nacionālajiem ornamentiem un krāsām apgleznos putna skulptūru.

Ukrainas Neatkarības diena tiek atzīmēta 24.augustā. Šogad valsts svētki tiks atzīmēti 22.reizi, sakarā ar to, ka svētku diena iekrīt sestdien, valsts iedzīvotājiem būs 3 brīvdienas – no sestdienas, 24.augusta līdz pirmdienai, 26.augustam.


Написать комментарий