«Grūtnieces drīkst lietot alkoholu un kafiju," pētniece aicina lauzt grūtniecības mītus

foto: PantherMedia
foto: PantherMedia

Grūtnieces drīkst lietot alkoholu un kafiju, kā arī balināt matus. Tomēr sievietēm, gaidot mazuli, būtu jāatsakās no pārmērīgas fiziskas slodzes, īpaši strādāšanas dārzā.

Šādi uzskati pausti kādā grāmatā, kuras autore vēlas lauzt izplatītākos grūtniecības mītus, vēstī "Daily Mail".

Grāmatas autore Emīlija Ostere tajā apstrīd izplatītākos ieteikumus grūtniecēm, aicinot ievērot krietni bezrūpīgāku pieeju bērniņa gaidīšanas laikam.

Grāmatā "Gaidīt labāk" Ostere apgalvo, ka glāze vīna dienā, kā arī kafijas dzeršana mazulim nekaitēs, un krietni vairāk ir jāsatraucas par nepietiekamu svara uzņemšanu, nevis pārmērīgu lieko kilogramu parādīšanos.

Autore, izmantojot savu Hārvardā gūto ekonomistes izglītību, pamatojusi savus uzskatus ar līdz šim veiktiem pētījumiem par grūtniecību un apgalvojot, ka grūtniecības laikā neieteicamo ēdienu saraksts ir krietni pārspīlēts un alkohola lietošana neietekmē bērna intelekta līmeni un uzvedību.
Tāpat Ostere uzsvērusi regulāras vingrošanas nozīmīgumu.

Autore savus pieņēmumus ilustrējusi ar procentuālu statistiku par topošajām māmiņām, kuras lietojušas alkoholu un dzemdējušas veselus bērnus, kā arī izpētījusi izplatītākos komplikāciju cēloņus, secinot, ka ēdieniem un ikdienas nodarbēm, kas ietver sadzīves ķīmijas lietošanu, kā arī matu balināšanu, uz tām ir krietni mazāka ietekme.

Tiesa, autores uzskatus apstrīd vadošie Lielbritānijas mediķi, brīdinot, ka alkohols un neveselīgs uzturs ir izplatītākie cēloņi gaidāmā mazuļa veselības un attīstības problēmām.


Написать комментарий