Austrālijas pētnieku grupa izstrādājusi alu, kas neizraisa paģiras

foto: flickr.com
foto: flickr.com

Austrālijas pētnieku grupa izstrādājusi alu, kas neizraisa paģiras, vēsta laikraksts The Daily Mail.

Lai izvairītos no organisma atūdeņošanās – galvenā paģiru cēloņa – pētnieki alum pievienojuši elektrolītus, kas palīdz noturēt ūdeni organismā un veiksmīgi tiek izmantoti, gatavojot dzērienus sportistiem.

Jaunā alus galvenais trūkums ir tā zemais stiprums – zinātniekiem nācās pazemināt alkohola saturu alū. Pēc pētnieku domām, tas gan nekādu neietekmēs dzēriena garšu.

„No četrām dažādām alus šķirnēm, kas tika izmantotas eksperimentā, vislabāk ūdeni organismā saglabā šķidrumu gaišais alus ar vidēju alkohola saturu,” paskaidrojis Austrālijas Grifita universitātes Veselības institūta profesors Bens Desbrovs.


Написать комментарий