Daugavpilī atrasts vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

14.augustā Daugavpilī, Cietokšņa mikrorajonā, daudzdzīvokļu mājas pagalmā bija atrasts nenoskaidrota vīrieša līķis ap 30 gadu vecs ar redzamiem miesas bojājumiem.

Pēc sākotnējās informācijas tika pieļauts, ka vīrietis bija izmests pa piektā stāva logu.

Veicot izmeklēšanu uzsākta kriminālprocesa ietvaros, policijas darbinieki uz aizdomu pamata par šī nozieguma izdarīšanu aizturēja četras personas – 1970., 1973., 1981. un 1982.gadā dzimušus vīriešu. Noskaidroja arī bojā gājuša personību – 1977.gadā dzimušais vīrietis. Turpinot kriminālprocesuālās izmeklēšanas darbības, tika noskaidrots, ka, kopā lietojot alkoholu, starp personām izcēlies konflikts, kura rezultātā aizturētie smagi piekāvuši cietušo.

Policija turpina izmeklēšanu un pārbauda pārējos notikuma faktus, lai noskaidrotu vai cietušais pats izkritis pa logu, vai arī to izdarījuši aizdomās turamās personas. Nozīmēta Tiesu medicīniskā ekspertīze, kura noteiks precīzu vīrieša nāves iemeslu.

Piektdien, 16.augustā, vienam no aizturētajiem (1981.g.dz.) tiesā tika izraudzīts drošības līdzeklis apcietinājums. Jāpiebilst, ka viņš agrāk ir tiesāts par smagu noziegumu (laupīšanu grupā), bet pašreiz gaida tiesu cita kriminālprocesa ietvaros (par smagu miesas bojājumu nodarīšanu, kas bijis par iemeslu cietušā nāvei). 

Policija turpina kriminālprocesa izmeklēšanu pēc Krimināllikuma 125.panta 3.daļas. Par šo noziegumu draud brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.


Написать комментарий