Vispieprasītākā programma RTU Daugavpils filiālē joprojām ir „Informatīvās tehnoloģijas”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Vispieprasītākā programma RTU Daugavpils filiāles reflektantu vidū joprojām ir „Informatīvās tehnoloģijas”, portālam Gorod.lv paziņoja RTU Daugavpils filiāles Uzņemšanas komisijas locekle Regīna Osipova. 

Visai pieprasītas ir arī citas ar tehnoloģijām saistītas programmas – datorsistēmas, automātika un datortehnika, kuru grupu komplektācija nesagādā grūtības pat tad, kad skolēnu skaits samazinās.

Ik gadu tiek pilnībā iekomplektēta arī programmas „Dzelzceļu transports” grupa.

„Manuprāt, tas ir saistīts ar to, ka minētās programmas absolventi ir pārliecināti par prakses vietām un arī darbavietām”, teica Regīna Osipova.

Pēc viņas vārdiem, programmu popularitātes tendences salīdzinājumā ar 2011.gadu esot nedaudz mainījušās, jo 2011.gadā vispieprasītākās bija programmas, absolvējot kuras jaunieši varēja strādāt par enerģētiķiem un elektrotehniķiem.

„Šogad ir pieprasītas divas jaunas programmas – būvdarbu uzraudzība un mehatronika”, pastāstīja RTU Daugavpils filiāles Uzņemšanas komisijas locekle.

Neskatoties uz reflektantu aktivitāti, dokumentu pieņemšanas termiņš ir pagarināts līdz 30.augustam, jo pašlaik vēl 15 interesenti var pieteikties bezmaksas studijām.


Написать комментарий