Pirmais vicemērs: Jebkurš var pretendēt uz Daugavpils cietokšņa pārvaldnieka amatu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pašlaik konkursā uz Daugavpils cietokšņa pārvaldnieka amatu ir saņemti vairāk nekā 10 pretendentu pieteikumi. Saskaņā ar prasībām potenciālajam Daugavpils cietokšņa pārvaldniekam ir jābūt augstākai izglītībai attiecīgā nākotnes darbības sfērā, pieredzei pārvaldē (ne mazāk kā trīs gadu pieredzei vadošā amatā), jāzina valsts valoda (1.pakāpes C līmeņa), kā arī jāpārvalda citas svešvalodas.

Tiesa, pēc pirmā vicemēra Jāņa Dukšinska vārdiem, minētās prasības tika vienkāršotas. Tagad vismaz 3 gadu pieredze pašvaldības vadošā amatā nav obligāta, tā var būt iegūta jebkurā struktūrā.

Kā arī tika pagarināts pieteikumu iesniegšanas laiks – visi interesenti, kuri vēlas pretendēt uz šo amatu, nebaidās no atbildības, var risināt saimnieciskus, organizatoriskus, ar tūrismu saistītus jautājumus, var iesniegt pieteikumu līdz pirmdienai, 26.augustam.

Pēc J.Dukšinska domām, jebkurš, kas vēlas strādāt un kuram ir prasībās minēta pieredze, var pretendēt uz šo amatu.

Pirmais vicemērs paskaidroja, ka pašlaik Cietokšņa pārvaldnieka pienākumus pilda Artjoms Mahļins. „Viņam nākas savienot amatus, jo viņš koordinē projektus. Pašlaik ir sakrājušies vairāki jautājumi, kuri noteikti jārisina: Cietoksnī tiek turpināti ielu remontdarbi, jāsakārto teritorija. Pārvaldniekam jākoordinē visi minētie darbi un jārisina citi jautājumi, kuri ir saistīti ar pasākumu rīkošanu, objektu saglabāšanu utt.

Jo ātrāk tiks atrasta pārvaldnieka amatam atbilstoša kandidatūra, jo veiksmīgāk tiks attīstīts Daugavpils cietoksnis”, paskaidroja J.Dukšinskis.

Atgādināsim, ka viņam bija jāatstāj Daugavpils cietokšņa pārvaldnieka amats, kuru viņš ieņēma divus gadus, sakarā ar ievēlēšanu pirmā vicemēra amatā. Saskaņā ar likumdošanu, lai izvairītos no interešu konflikta, J.Dukšinskis atstāja šo amatu.

Sīkāka informācija par amata pienākumiem ir pieejama Daugavpils pilsētas domes 209.kabinetā.

Pieteikumi un CV jāsūta uz e-pastu: andrejs.kursitis@daugavpils.lv vai info@daugavpils.lv.


Написать комментарий