NVA šogad pieteikts vairāk nekā 40 000 brīvu darba vietu

foto: nekrize.lv
foto: nekrize.lv

Šī gada septiņos mēnešos Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) kopumā reģistrētas 41 150 darba devēju pieteiktās brīvās darba vietas. No tām 20 140 publicētas CV/Vakanču portālā, bet 21 019 pieteiktas NVA filiālēs.

Šobrīd ir pieejamas vairāk nekā 8 000 brīvās darba vietas, no kurām gandrīz puse reģistrētas aģentūras CV un vakanču portālā, BNN noskaidroja NVA.

Pārsvarā ar NVA starpniecību darba devēji šogad meklē strādniekus, dažāda veida pārdevējus, pārdošanas speciālistus un konsultantus, transportlīdzekļu vadītājus, pastniekus, tirdzniecības pārstāvjus un aģentus, celtniecības speciālistus, klientu apkalpošanas speciālistus, pavārus un šuvējus.

Pērn NVA CV/Vakanču portālā bija reģistrēti 9 297 darba meklētāju dzīves un darba aprakstu (CV). Savukārt šā gada septiņos mēnešos – 5 520. Šobrīd portālā aktīvi ir 38 299 CV.

Darba devēji parasti izmanto divas iespējas, lai sameklētu sev darbinieku. Viena no tām – patstāvīgi NVA CV/Vakanču portālā ievietot savus darba piedāvājumus, tādejādi sameklējot savam uzņēmumam nepieciešamos darbiniekus. Otra iespēja – darba devējs par vakanci paziņo NVA filiālē. Pastāv arī izvēles iespējas, publicēt šo darba sludinājumu NVA vakanču portālā vai definēt kā daļēji slēgtu, pēc kuras iekšējā NVA reģistrā tiks sameklēts potenciālais darbinieks.

NVA speciālisti veic arī darba devējam vajadzīgo darbinieku atlasi no bezdarbnieku un darba meklētāju reģistra. Darbinieki atrod darba devējiem piemērotākos darbiniekus un nosūta uz darba interviju. NVA organizē arī darba devēju un potenciālā darba ņēmēja tikšanos.

BNN jau rakstīja, ka reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā samazinājies piekto mēnesi pēc kārtas. Šā gada jūlija beigās tas sasniedzis 9,5% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju kopskaita.

Jūlijs šogad ir pirmais mēnesis, kad NVA bezdarba aprēķinos izmantoti 2012.gada, nevis 2011.gada dati par ekonomiski aktīvo iedzīvotāju kopskaitu. Pirms mēneša bezdarba līmenis valstī bija 9,6%.


Написать комментарий