Pateicoties vērīgai civilpersonai Daugavpilī atsavināts vērienīgs daudzums nelegālo cigarešu

foto: Valsts policija
foto: Valsts policija

18.augusta vēlā vakarā Latgales reģiona pārvaldes dežūrdaļā tika saņemta informācija no kādas personas, kura ziņoja, ka Jaunbūves mikrorajonā kādā privātā sektora teritorijā iespējams notiek nelikumīgas darbības ar akcizētām precēm.

Izbraucot uz norādīto vietu un pārbaudot saņemto informāciju, policijas darbinieki kādas privātmājas pagalmā konstatējuši automašīnu, kurā atradās 30 kastes ar nelikumīgām cigaretēm. Turpinot apskati, mājas saimniecības piebūvē tika atrastas vēl vairāk par 100 kastēm cigarešu, kā arī 100 litri spirta. Kopumā tika atrastas un atsavinātas 1 382 400 cigaretes bez akcīzes marķējuma. Saistībā ar minēto tika aizturēts 1971.gadā dzimis vīrietis, kurš jau ir nonācis policijas redzeslokā par analoģiskajiem noziegumiem.

Uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221.panta 3.daļas „Par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja to izdarījusi organizēta grupa vai tas izdarīts lielā apmērā”, — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.



Написать комментарий