V.Dombrovskis: Krievija ir Latvijai nozīmīgs tirdzniecības un ekonomiskais partneris

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Aizvadītās nedēļas beigās Daugavpili apmeklēja LR premjerministrs Valdis Dombrovskis, kurš piedalījās vairākos oficiālajos pasākumos un atbildēja uz vietējo plašsaziņas līdzekļu pārstāvju jautājumiem.

Uz portāla Gorod.lv jautājumu par mūsu valsts iespējamo sadarbību ar Krieviju, premjerministrs atbildēja: „Protams, Krievija ir Latvijai nozīmīgs tirdzniecības un ekonomiskais partneris, tādēļ šī sadarbība tiks turpināta”.

Runājot par Latvijas un Krievijas veiksmīgu sadarbību, premjerministrs V.Dombrovskis minēja arī ekonomiskos rādītājus.

„Jāatzīst, ka ekonomiskās sadarbības tendences ir ļoti pozitīvas. Piemēram, pērn tirdzniecības aprite mūsu valstu starpā pieauga par 25%, tūristu skaits – par 30%, kravas apgrozījums pieauga par 9%”, teica V.Dombrovskis.

Runājot par turpmāko sadarbību, V.Dombrovskis minēja, ka tikšanās ar KF premjerministru Dmitriju Medvedevu bija samērā rezultatīva.

„Kā zināms, pirms dažiem mēnešiem notika tikšanās ar Krievijas premjerministru Dmitriju Medvedevu, kuras gaitā apspriedām sadarbības iespējas, kā arī atsevišķas problēmas, piemēram, robežu šķērsošanas punktu jautājumu, pasākumus, kuri veicinātu to efektivitāti. Runājām par Krievijas iespējām pielāgoties Pasaules tirdzniecības organizācijas telpai, domājot par Latvijas pārtikas preču eksportu uz Krieviju. Arī turpmāk tiek plānots strādāt šajā virzienā”.


Написать комментарий