Laikraksta «Vesti Segodņa» darbinieki uzstādījuši ultimātu īpašniekiem

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Nākamnedēļ var neiznākt krievu valodā iznākošais laikraksts "Vesti Segodņa", jo laikraksta īpašnieki darbiniekiem nav samaksājuši algas, biznesa portālam "Nozare.lv" apstiprināja laikraksta galvenā redaktora pienākumu izpildītājs Pāvels Kirilovs.

"Būtībā patlaban gaidām algas par jūniju un jūliju. Lēmumu par to, vai pirmdien, 26.augustā, laikraksts iznāks vai neiznāks, varam pieņemt arī svētdien, 25.augustā. Taču ceram, ka viss vēl nokārtosies un pirmdien avīze tiks izdota."

Pēc portāla Mixnews.lv rīcībā esošās informācijas, daži no redakcijas darbiniekiem pat nav saņēmuši visu nopelnīto par maiju, tādēļ darbinieki īpašniekiem uzstādījuši ultimātu: avīze neiznāks jau 26.augustā, ja algas netiks samaksātas.

Pēc "Vesti Segodņa" žurnālistes Elīnas Čujanovas domām, avīzes darbinieki ar savām algām kreditē miljonārus. Tā viņa ierakstījusi savā profilā sociālajā tīklā Facebook.

"Dzīvojam stresā jau gadu. Pelnām slimības. Ar savām algām kreditējam miljonārus. Kā vārdā? Lai viņi, izspēlējot savas shēmas, vienkārši novestu izdevumu līdz bankrotam? Bizness krievu stilā!" raksta Čujanova.

Savukārt avīzes galvenā redaktora vietas izpildītājs sarunā ar "Nozare.lv" bija atturīgs, sakot, ka negrib komentēt laikraksta īpašnieku darbības.

Situāciju sarežģī fakts, ka izdevniecības akcionāri nevar vienoties par uzņēmuma īpašuma daļām. Tādēļ pēdējā krieviski rakstošā dienas avīze var beigt pastāvēt.

Iepriekš jau vēstīts, ka pērn 7.decembrī iznācis pēdējais krievu valodā rakstošā laikraksta "Čas" numurs un jau pirmdien, 10.decembrī, abonenti saņēma ar citu krievu valodā rakstošu laikrakstu "Vesti Segodņa" apvienotu izdevumu. Apvienotais laikraksts iznāk ar nosaukumu "Vesti Segodņa".

Abas krievu valodā iznākošās avīzes cīņā par lasītāju, reklāmdevējiem un žurnālistiem kādā brīdī ir kļuvušas pilnīgi vienādas, tāpēc laikrakstu konsolidācija ir pilnīgi dabisks process un atbilst Latvijas sabiedriskās dzīves norisēm, tika teikts laikraksta paziņojumā.

Pēc interneta žurnāla "Freecity.lv" datiem, starp laikraksta "Vesti Segodņa" īpašniekiem ir Krievijas miljardieris Andrejs Molčanovs, bijušais Krievijas Valsts domes deputāts, uzņēmējs Eduards Janakovs un baņķieris Artūrs Jeresjko.


Написать комментарий