Daugavpils mērs: Pašreizējiem deputātiem tikušās „dāvanas”, ar kurām ir jāstrādā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā jau ziņots, jūlija sākumā PSIA „Daugavpils ūdens” bija sagatavojusi dokumentus ūdensapgādes un kanalizācijas tarifa paaugstināšanai.

Pēc Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Jāņa Lāčplēša vārdiem, uzņēmums ir iesniedzis jaunā tarifa projektu Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā, kas to izskatīs.

„Diemžēl projekts paredz tarifu paaugstināšanu, galīgā summu būs zināma tikai pēc tarifu izskatīšanas. Uzņēmumā strādā darba grupa, kura arī pievērsīsies šim jautājumam.

Veidojot šo darba grupu, tai bija dots uzdevums izanalizēt ES projektu īstenošanas gaitu šajā uzņēmumā. Dažu ieplānoto objektu sadārdzinājums ir sasniedzis 2,7 miljonus latu. Finansējuma avota, kas segtu šo sadārdzinājumu, nav, pilsētniekiem būs jāmaksā no savas kabatas.

Ja ūdensapgādes tīklu rekonstrukcijas projektā šis sadārdzinājums netiks grozīts, tarifs varētu tikt paaugstināts pat par 60%. Tādas, lūk, „dāvanas” mums ir tikušās, ar kurām deputātiem ir jāstrādā. Protams, darīsim visu iespējamo, lai nepieļautu tik nepamatotu un strauju sadārdzinājumu”, paziņoja Daugavpils mērs.

Atgādināsim, ka patlaban ūdensapgādes pakalpojumu tarifs ir 0,48 Ls/m3, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifs 0,47 Ls/ m3, un attiecīgi kompleksais tarifs – 0,95 Ls/ m3. Minētie tarifi bija apstiprināti 2008.gadā. 5 gadu laikā ar pakalpojumu sniegšanu saistītās uzņēmuma izmaksas pieauga.

Uzņēmums bija radis iespēju nepaaugstināt tarifu, tomēr pēc Valsts kontroles pārbaudes un saņemtām rekomendācijām, tarifs tika pārrēķināts. Jaunais tarifs ir saskaņots ar Regulatora reģionālo nodaļu un iesniegts centrālajā nodaļā. Apstiprināšanai tiks iesniegts kompleksais tarifs 1,06 Ls/m3.

Pilsētas domes priekšsēdētājs iepriekš minēja, ka darba grupa nevar ietekmēt Regulatora lēmumu, bet var sagatavot un iesniegt savas rekomendācijas par uzņēmuma darba organizācijas efektivitāti.


Написать комментарий