Gulbeniešiem ir plāns kļūt par ziedošo dārzu un parku novadu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Gulbenes novada pašvaldības aģentūras darbinieku rokās pirms kāda laika nonākusi ap 1930. gadu drukāta pastkarte, kurā redzama viena no pilsētas ielām un uzraksts "Gulbenes - ziedošas dārzu pilsētas iela".

Domājot par nākamā gada tūrisma sezonu, nolemts - 2014. gada tūrisma sezonas moto būs "Gulbene - ziedošo dārzu un parku novads", portāls "Delfi" uzzināja novada pašvaldībā.

Tiesa, lai īstenotu ieceri, daži sagatavošanās darbi jāuzsāk jau šoruden. "Lai veidotu arvien pievilcīgāku vidi gan iedzīvotājiem un Gulbenes novada apmeklētājiem, gan vietējiem, gan ārvalstu tūristiem, vēlamies likt akcentu uz ziedošiem dārziem un parkiem novada teritorijā. Daudzi rudenī pārstāda sniegpulkstenītes, krokusus, daudziem šo puķu ir tik daudz, ka sīpoliņi tiek vienkārši izmesti. Lūdzam novada iedzīvotājus atbalstīt šo ideju un atnest uz Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centru (Ābeļu ielā 2, Gulbenes novada domes 1.stāvā, darbdienās no pulksten 8 līdz 18) zilsniedzīšu, dažādu krāsu krokusu un dažādu šķirņu sniegpulkstenīšu sīpolus," raksta "Gulbene.lv".

Sadarbībā ar Gulbenes labiekārtošanas iestādi sarūpētie pavasara ziedu sīpoliņi tiks iestādīti parkos, skvēros un ielu malās, lai jau agrā pavasarī Gulbene plauktu un ziedētu.


Написать комментарий