Daugavpils teātris piedāvās skatītājiem pirmo latgaliešu mūziklu ar maestro R.Paula mūziku

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šosezon Daugavpils teātrī gaidāma teju pasaules pirmizrāde: teātrī tiek plānots iestudēt pirmo latgaliešu mūziklu.

Principā šāda veida eksperimenti mūsu teātrī nav jaunums: trupa veiksmīgi strādā 3 valodās, ieskaitot latgaliešu, ļoti pieprasīta ir pēc V.Šekspīra lugas motīviem veidotā izrāde „Vosorys saulgrīžu burvesteibys”, kuru noskatīties cilvēki ierodas no visas valsts.

Pēc režisora Oļega Šapošņikova vārdiem, tas esot vēsturisks brīdis ne tikai Daugavpilij, bet visam reģionam, jo mūziku jaunajam mūziklam rakstīs pats maestro Raimonds Pauls. Aizvadītajā nedēļā notika tikšanās ar maestro, kuras gaitā tika apspriesta mūzikla ideja.

„Maestro patika, kā tika iestudēts mūzikls „Dāmu paradīze”, tādēļ viņš nolēma uzrakstīt mūziku jaunajam teātra iestudējumam”, paskaidroja O.Šapošņikovs.

Pagaidām nav zināms, kāds būs latgaliešu mūzikla nosaukums, kā attīstīsies sižets un kad to ieraudzīs skatītāji. „Mums ir librets, un neviens nevar garantēt, kad maestro sacerēs mūziku. Iespējams, tas notiks tikai nākamgad, varbūt jau šopavasar vai rudenī. Priekšā ir liels darbs, jo viss jāsāk no nulles”, paziņoja galvenais režisors.

O.Šapošņikovs nolēma saglabāt intrigu un par mūziklu pastāstīja pavisam nedaudz, atzīmējot, ka tas, tāpat kā jaunā sezona Daugavpils teātrī, būs veltīts mīlestībai.


Написать комментарий