Apkārt Latvijai ceļojošā lāpa no Daugavpils devās uz Subati

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau ziņoja, ka nedēļas laikā Latvijā norisinās akcija „Apkārt Latvijai”, kas tiek rīkota par godu lāpu skrējiena 21.gadadienai, kuru 1992.gadā rīkoja Nacionālie bruņotie spēki, kā arī Latvijas Republikas pasludināšanas 95 gadu jubilejai.

Atgādināsim, ka skrējiena mērķis ir apvienot mūsu valsts iedzīvotājus, kuriem ir iespēja piedalīties minētajā lāpu skrējienā apkārt Latvijai. Kopējais maršruta garums ir 1500 km, tas tika sadalīts 14 posmos, kurus tika plānots pieveikt 7 dienās. Vakar, 20.augustā, lāpu skrējiena dalībnieki sasniedza Daugavpili.

Par godu šim notikumam pilsētas centrā – Vienības laukumā – vakarā notika skrējiena dalībnieku sagaidīšana. Gan mazie, gan lielie pilsētnieki labprāt apskatīja Zemessardzes ieroču izstādi, noskatījās videoprezentāciju.

Savukārt drosmīgākie bērni kopā ar policijas draugiem bebri Rūdi un kaķi Bruno fotografējās policijas automašīnās vai uz motocikla. Viņu uzmanību piesaistīja arī ugunsdzēsēju forma, kuru pat bija iespējams pielaikot. Laukumā uzstājās kinologi, jaunsargi, kā arī notika bokseru kluba un Daugavpils teikvando kluba paraugdemonstrējumi, uzstājās muzikālie kolektīvi.

Ieradušos skrējiena dalībniekus sveica Nacionālo bruņoto spēku komandieris Raimonds Graube, Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis, viņa pirmais vietnieks Jānis Dukšinskis, kuri uzsvēra valsts iedzīvotāju apvienošanas pasākuma nozīmīgumu un pateicās lāpu skrējiena dalībniekiem no Daugavpils un Daugavpils novada un visiem valsts iedzīvotājiem.

Jāatzīmē, ka jau naktī, plkst.3.00, skrējiens ar lāpu turpinājās līdz Subatei Ilūkstes novadā. Skrējiena dalībnieki no Subates līdz Rīgas pilsētas robežai dosies ar autobusu, pēc tam notiks svinīgais fināla skrējiens no Rīgas pilsētas robežas līdz Brīvības piemineklim.



Написать комментарий