Nacionālā apvienība uzstāj uz uzturēšanās atļauju tirgošanas pārtraukšanu

Nacionālā apvienība „Visu Latvijai!” – „Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK” (NA) aicina koalīcijas partnerus vienoties par kārtību, kad un kā pārtraucama pastāvīgās uzturēšanās atļauju piešķiršana par nekustamo īpašumu iegādi.

Uzturēšanās atļauju tirdzniecības pārtraukšanu NA uzskata par būtisku prioritāti, kas jāpaveic esošajai valdībai, norāda NA līdzpriekšsēdētāji Raivis Dzintars, Gaidis Bērziņš un Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Einars Cilinskis.

Uzturēšanās atļauju tirdzniecības pārtraukšanu NA uzskata par būtisku prioritāti, kas jāpaveic esošajai valdībai, tāpēc aicina finanšu ministru budžeta veidošanas gaitā pie ieņēmumu daļas nerēķināt no uzturēšanās atļauju tirdzniecības iegūtos līdzekļus.

NA pārstāvji norāda, ka kopš 2010.gada  Latvijā ieviesta sistēma, ka uzturēšanās atļauju dzīvošanai Latvijā var iegūt ikviens ārvalstnieks, ja vien iegādājas nekustamo īpašumu 100 000 latu vērtībā Rīgas plānošanas reģionā vai lielajās pilsētās, kā arī 50 000 vērtībā ikvienā citā Latvijas vietā.

Politiķi atgādina, ka NA jau sākotnēji stingri iebilda pret šo ieceri un vēlāk vairākkārt rosināja grozījumus imigrācijas likumā, lai to atceltu. Līdz šim Saeimas vairākuma atbalstu šajā jautājumā NA nav guvusi.

 NA pārstāvji pauž uzskatu, ka "piešķirto uzturēšanās atļauju un ārzemniekiem izpārdoto īpašumu skaits nu jau sasniedz dramatiskus apmērus, ko Latvijas valsts vairs nevar atļauties".

Viņi uzsver: "ja okupācijas laikā Latvijas kolonizāciju organizēja svešas varas ielikteņi, tad šodien imigrāciju pieļauj neatkarīgas Latvijas parlaments. Aizvien jauni īpašumu tīkotāji no Krievijas, Ķīnas un citām valstīm turpina okupācijas laikā iesākto - latviskas Latvijas nomākšanu ar svešām valodām un kultūrām".

NA uzturēšanās atļauju jautājumā sagaida gan koalīcijas partneru „Vienotības" un Reformu partijas, gan Zaļo un Zemnieku savienības atbalstu.

NA pārstāvji pauž gatavību diskutēt par izmaiņu termiņu un īstenošanas kārtību, bet esošās sistēmas saglabāšanu uzskata par neapspriežamu.

"Satraukumu par moderno Latvijas kolonizāciju ik dienas pauž daudzi Latvijas iedzīvotāji. Vajadzības gadījumā NA ir gatava aicināt cilvēkus uz aktīvu rīcību, lai Latvijas valstī uzturēšanās atļauju tirdzniecība, pārdodot īpašumus, kļūtu par pagātni," uzsver NA politiķi.

Jau vēstīts, ka, lai arī publiskajā telpā NA ne reizi vien paudusi viedokli, ka Latvijai ir jāpārtrauc pirms pāris gadiem ieviestā sistēma, kas ļauj trešo valstu pilsoņiem apmaiņā pret noteikta apmēra investīcijām, iegūt termiņuzturēšanās atļaujas Latvijā, valdība otrdien bez diskusijām akceptēja Imigrācijas likuma grozījumus, kas paredz šīs prakses turpināšanu.


Написать комментарий