NVA Daugavpils filiāles vadītājs: Piecu gadu laikā bezdarba līmenis samazinājās par 40%

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) CV/Vakanču portāls ir kļuvis valstī par plašāko darba meklētāju pieteikumu (CV) un darba devēju piedāvāto brīvo darba vietu datu bāzi.

Šī gada septiņos mēnešos NVA pavisam reģistrētas 41 150 darba devēju pieteiktās brīvās darba vietas.

NVA Daugavpils filiāles vadītājs Jānis Vanags pastāstīja portālam Gorod.lv, ka NVA reģistrētās brīvās darba vietas ir aktuālas vidēji 2-3 dienas, tomēr jauno darba vietu skaits nepalielinās.

Katru dienu NVA tiek reģistrētas 65-80 vakances, tomēr tas neesot saistīts ar to, ka parādās jaunas darba vietas, bet ar to, ka pastāv tā saucamā aprite, t.i., cilvēki aiziet no darba, iziet pensijā, atrod citu darbu. Visbiežāk tas notiek ar pārdevējiem, tirdzniecības pārstāvjiem, apkalpošanas un pārtikas rūpniecības jomas darbiniekiem.

Pēc J.Vanaga vārdiem, īpaša situācija mūsu pilsētā izveidojusies sakarā ar šuvēja profesiju. Minētās profesijas pārstāvjiem ir nenormēts darba grafiks un zems atalgojums, tādēļ darbadevējiem bieži vien rodas problēmas ar šīs jomas darbinieku meklējumiem.

„Runājot par NVA reģistrēto bezdarbnieku skaitu un salīdzinot to ar rādītājiem, kuri bija aktuāli pirms pieciem gadiem, jāatzīmē, ka tas ir samazinājies par 40% - no 11,5 tūkstošiem līdz 6,5 tūkstošiem”, paziņoja J.Vanags.

NVA Daugavpils filiāles vadītājs neslēpa, ka minētās izmaiņas lielā mērā ir saistītas ar cilvēku pārvākšanos uz citiem valsts reģioniem vai ārzemēm.


Написать комментарий