Visvecākais pasaules iedzīvotājs atklāja sava ilgā mūža noslēpumu

foto: AFP
foto: AFP

Bolīvijā atrasts visvecākais Zemes iedzīvotājs. Viņš apgalvo, ka ir nodzīvojis līdz 123 gadiem, pateicoties speciālai diētai.

Fermeris Karmelo Floress var izrādīties par visvecāko planētas cilvēku. Viņš domā, ka par savu ilgo dzīvi viņam jāpateicas par to, ka ēda balandas graudus, upes krasta sēnes un pastāvīgi košļāja kokas lapas, - ziņo Russian Today ar atsauci uz The Raw Story.

Ilgdzīvotājs mīt būdā ar salmu jumtu kalnu ciematiņā 4 tūkstošu metru augstumā. Floress ir pārliecināts, ka Andu iedzīvotāju tradicionālā diēta palīdzēja viņam nodzīvot 123 gadus. Bolīvietis pastāstīja, ka kartupeļi ar kinoa (rīsu balandu) ir ļoti garšīgs ēdiens.

Viņš ir pietiekami stiprs, lai katru dienu pastaigātos, bet lielāko laika daļu sirmais vīrs pavada, guļot uz segas un novērojot ciemata dzīvi. Floress stāsta, ka ir piedalījies Čakas karā (1932. – 1935.g.) starp Bolīviju un Paragvaju. Viņam nācās medīt skunksus, lai sevi pabarotu.

Visi, kuri dzīvoja Floresa ciematā, jau ir miruši. No viņa bērniem palicis dzīvs tikai 67 gadus vecais dēls Sesilio, kurš tagad rūpējas par tēvu.

Tagad nav iespējams noteikt precīzu bolīvieša dzimšanas datumu, jo oficiālā dzimšanas reģistrācija valstī sākās tikai 1940. gadā. Saskaņā ar Floresa kristību sertifikātu viņš ir dzimis 1890. gada 16. jūlijā. Uz doto brīdi notiek dokumenta autentiskuma pārbaude.

Vietējā valdība plāno 26. augustā viņam piešķirt „Cilvēces dzīvais mantojums” titulu.

Graudaugu kultūra kinoa, uz kuru balstās Bolīvijas ilgdzīvotāja diēta, ir mūsu parastās pilsētas balandas radiniece. Kinoa satur vairāk olbaltumvielu nekā citi graudi un putraimi – līdz 16% un pat 20%. Graudaugs aug nabadzīgajās kalnu augsnēs, akumulējot 3 reizes vairāk fosfora nekā rīsi. Der biezputrai, kuru ēd 123 gadus vecais Floress, un makaronu izstrādājumiem pilsētniekiem, - papildina portāls  kakmed.com.


Написать комментарий