Aktieru kursā Daugavpilī būs visai liels konkurss – pieci cilvēki uz vietu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils teātra valdes loceklis un galvenais režisors Oļegs Šapošņikovs paziņoja, ka pirmajā dokumentu pieņemšanas dienā iepriekš izsludinātajā aktieru kursā, kas sākot ar oktobri darbosies „Saules skolā”, saņemti vairāk nekā 60 elektroniskie pieteikumi.

„Grūti teikt, cik daudz pieteikumu tiks saņemts kopumā, bet esmu drošs, ka konkurss būs liels, jo teātra studijā plānojam uzņemt tikai 15 cilvēkus, tādēļ konkurss būs lielāks, nekā jebkurā valsts augstskolā – vismaz pieci cilvēki uz vietu”, paskaidroja O.Šapošņikovs.

Pēc režisora vārdiem, mūsu teātris ir vienīgais valstī, kas pilnvērtīgi darbojas ar tik mazu aktieru trupu, bet rada kvalitatīvas izrādes trijās valodās.

„Mums ir nepieciešamas svaigas asinis. Meklējam jaunus talantus, kuri ir gatavi strādāt mūsu teātrī. Grupā tiks uzņemti dažāda vecuma reflektanti – no 18 līdz 40 gadiem, jo ir vajadzīgi dažādas paaudzes aktieri”, pastāstīja galvenais režisors.

Atgādināsim, ka oktobrī uz Daugavpils Dizaina un mākslas skolas „Saules skola” bāzes darbosies aktieru kurss. Teātra mākslu apgūs 2-2,5 gadu laikā licencētas programmas ietvaros, nodarbības vadīs pazīstami teātra pedagogi no Latvijas un ārzemēm. Kursu noslēgumā absolventi saņems diplomus par profesionālās izglītības iegūšanu un garantēto darba vietu Daugavpils teātrī. Pēc tam, ja viņi vēlēsies iegūt bakalaura un maģistra grādu, varēs turpināt izglītības iegūšanu DU vai LU.


Написать комментарий