Mercedes-BenzS-klases hibrīds ar trīs litru patēriņu

foto: Publicitātes foto
foto: Publicitātes foto

"Mercedes-Benz" izstrādājis jaunā S-klases limuzīna hibrīda versiju, kā akumulatori uzlādējami arī no tradicionālās elektroligzdas. Šāds luksusa hibrīds vidēji uz 100 km patērēs tikai trīs litrus benzīna.

"Mercedes-Benz S500 Plug-In Hybrid" aprīkots ar hibrīda spēka agregātu, kas apvieno trīslitru, sešu cilindru turbopūtes benzīna dznēju (333 ZS), elektromotoru (80 ZS) un litija jonu akumulatoru komplektu, kas tikai ar elektroenerģiju lielajam sedanam ļauj nobraukt līdz 30 km distanci. No vietas līdz 100 km/h hibrīds paātrinās 5,5 sekundēs un maksimāli sasniedz 250 km/h.

Limuzīna hibrīda spēka agregāts darbojas kādā no četriem režīmiem, kuru autovadītājs var izvēlēties ar atbilstošu taustiņu salonā. S-klases hibrīds spējīgs braukt tikai un vienīgi ar elektroenerģiju, tradicionālā hibrīda režīmā (elektromotoram un iekšdedzes dzinējam strādājot kopā), kā arī tikai ar benzīna motoru un "taupīgajā" režīmā, kad pilnībā uzlādētie akumulatori netiek izmantoti līdz brīdim, kad autovadītājs nav aktivizējis hibrīda vai elektriskās braukšanas režīmu.

Plašākai sabiedrībai jaunais "Mercedes-Benz" S-klases hibrīds tiks parādīts septembrī notiekošajā Frankfurtes autoizstādē. Tirdzniecībā Eiropā tas nonāks tikai nākamgad.

Atgādinām, ka S-klases modelim ir vēl divas hibrīda versijas – "S400 Hybrid" un "S300 BlueTEC Hybrid", kas vidēji patērē attiecīgi 6,3 un 4,4 litrus uz 100 km.


Написать комментарий