Rīgā notiks Lielo leļļu svētki

foto: Publicitātes foto
foto: Publicitātes foto

25.augustā pl.12.00 Rīgā, Vērmanes dārzā, notiks jau ceturtie Lielo Leļļu un Talismanu svētki, kuros šogad piedalīsies suns Robins - patversmes "Labās mājas" talismans, Runcis Rūdis un Bebrs Bruno, un citi uzņēmumu, iestāžu un privātās lielās lelles un talismani.

Ceturto Lielo Leļļu un Talismanu gājiens šogad priecēs ar jautrām izklaidēm - piepūšamajām atrakcijām, radošajām darbnīcām un spēlēm kopā ar lielajām lellēm un talismaniem. Pasākuma centrālais notikums arī šogad būs dalībnieku gājiens pa Rīgas ielām.

Pasākums sāksies pl. 12.00 ar iepazīšanos ar talismaniem, pl. 13.00 notiks gājiens pa pilsētās ielām, savukārt no pl.14.00 sāksies skatītāju balsošana par "Latvijas gada talismanu". Leļļu svētku uzvarētājs tiks paziņots pl. 16.00, bet svētkus noslēgs diskotēka, kurā ikviens varēs dejot kopā ar lielajām lellēm un talismaniem.

Ik gadu atraktīvākās lielās lelles un talismani no visas Latvijas dodas kopīgā gājienā pa Rīgas ielām, lai pēc tam Vērmanes dārzā draudzīgā cīņā noskaidrotu, kura lelle vai talismans ieguvis visvairāk skatītāju simpātijas.

2010.gadā skatītāju balvu ieguva Rīgas Piena kombināta talismans Lāsēns, 2011.gadā to izcīnīja BJS Rīgas skolēnu pils teātra "Zīļuks" māsiņas Milzītes, bet aizvadītajā gadā laurus plūca atpūtas centra Lido talismani Kaķis Melnis un Kaķis Pelēcis.

"Lielās Lelles mūsu ikdienā parādās diezgan bieži - mākslinieku fantāzijas tēli nereti palīdz bērniem izprast būtisku informāciju: Lielās Lelles māca neapjukt un izprast sabiedrības lietu kārtību bērniem saprotamā valodā. Reizi gadā visas šīs lelles pulcējas uz saviem svētkiem un aicina tajos līdzdarboties ģimenes ar bērniem," stāsta Lielo Leļļu un Talismanu projekta direktore Una Bunķe.


Написать комментарий