Vicemērs cer, ka vēsturiskais tilts Daugavpils cietoksnī tiks izbūvēts jau šī gada nogalē

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes pirmais vicemērs Jānis Dukšinskis paziņoja, ka Cietoksnī projekta ietvaros turpina atjaunot Nikolaja ielas apbūvi.

Pēc bijušā Daugavpils cietokšņa pārvaldnieka vārdiem, vēsturiskais koka tilts jau esot izveidots, tā atsevišķas detaļas tiek īpaši apstrādātas, lai pasargātu tiltu no nelabvēlīgiem laikapstākļiem.

„Celtnieki sola ievietot tiltu tam paredzētajā vietā šī gada nogalē. Vispār minētā projekta īstenošanas termiņš beigsies 2014.gada jūnijā, priekšā ir ar vārtu ierīkošanu un teritorijas labiekārtošanu saistītie darbi utt. Ļoti ceram, ka tilts tiks izbūvēts jau šogad”, pastāstīja J.Dukšinskis.

Atgādināsim, ka ES projekta izmaksas ir aptuveni 1,3 miljoni latu un tā gaitā paredzēta Nikolaja ielas daļas seguma un profila atjaunošana, Nikolaja vārtu restaurācija un koka tilta atjaunošana, saimnieciskās ēkas rekonstrukcija, tūristu transporta autostāvvietas ierīkošana Daugavas ielā, piegulošās teritorijas labiekārtošana, lietus ūdeņu savākšanas sistēmas atjaunošana, veloceliņa izbūve un ārējā apgaismojuma sistēmas ierīkošana.

Kā tika ziņots iepriekš, koka tilts tiks izbūvēts īpašajā angārā, kurā to pilnībā izveidos, pēc tam izjauks un no jauna izbūvēs vēsturiskajā vietā.


Написать комментарий