P.Dzalbe: SIA „Latvijas propāna gāze” paziņojums par gāzes atslēgšanu ir pretrunā ar likumu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā vēstīts, Daugavpils dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmumam (DzKSU) līdz 15.augustam vajadzēja atrisināt jautājumu par jaunā konkursa rīkošanu par sašķidrinātās gāzes piegādi daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iedzīvotājiem.

Iepirkumu uzraudzības birojs, izvērtējot Daugavpils DzKSU un SIA „Latvijas propāna gāze” noslēgto līgumu likumību, atzina, ka tie tika noslēgti, pārkāpjot likumu par publiskiem iepirkumiem, jo netika rīkotas šajā gadījumā nepieciešamas procedūras. Tādēļ Birojs ieteica organizēt jaunu iepirkumu procedūru.

Pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe paskaidroja, ka patlaban situācija nav īpaši mainījusies. „Līgums ar SIA „Latvijas propāna gāze” ir spēkā, DzKSU nav rīkojusi jaunu iepirkumu, kā to prasa Iepirkumu uzraudzības birojs. Tiks rīkots jauns iepirkums, bet pilsētnieki necietīs, gāze netiks atslēgta”, paskaidroja pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks.

SIA „Latvijas propāna gāze” pārstāvji, komentējot paziņojumu par jaunu konkursu, ziņoja, ka gadījumā, ja līgums tiks lauzts caur tiesu, pilsētnieki var uz laiku palikt bez gāzes.

Uzņēmumam neesot skaidrs, kādēļ jālauž līgums un jārīko konkurss, jo jautājums par nepieciešamību izsludināt iepirkumu esot strīdīgs (pēc LPG domām, DzKSU esot rīkojies saskaņā ar likumu) un esot atkarīgs no iepirkuma procedūras rīkošanas traktējuma.

Jebkurā gadījumā pilsētnieku finansiālās intereses nav cietušas, jo LPG noteiktā piegādātās gāzes cena nav mainījusies 4 gadus, savulaik to apstiprināja Sabiedrisko pakalpojumu regulators un tā netika paaugstināta pat tad, kad vairs nebija atkarīga no valsts regulējuma.
Pēc P.Dzalbes domām, SIA „Latvijas propāna gāze” paskaidrojums par iespējamu gāzes atslēgšanu ir pretrunā ar likumu, saskaņā ar kuru minētais pakalpojums iedzīvotājiem tiek sniegts nepārtraukti.

„Līdzīga situācija ir izveidojusies ar atkritumu izvešanu. Patlaban pašvaldībai nav attiecīga līguma, un „Spec ATU” turpina sniegt šo pakalpojumu līdz konkursa rezultātā tiks noteikts uzvarētājs. Tāpat ir jābūt arī ar SIA „Latvijas propāna gāze””, paziņoja P.Dzalbe.


Написать комментарий