Pirmajā tikšanās reizē ar sievieti vīrietis skatās nevis uz kājām, bet acīm un smaidu

foto: vk.com
foto: vk.com

Zinātnieki veica pētījumu ar mērķi noskaidrot, kam patiesībā uzmanību pievērš vīrietis, kad pirmo reizi redz sievieti. Kā izrādījās, krūtis šajā sarakstā ieņēma tikai trešo vietu.

70% vīriešu no 1000, kuri piedalījās pētījumā, uzreiz skatās sievietei acīs. Otrā vieta pienākas smaidam, bet trešā – krūtīm. Pirmajā pieciniekā iekļuva arī mati un svars.

Lielākā daļa no 1000 sievietēm, kuras piedalījās pētījumā, paziņoja, ka pirmais, kam viņas pievērš uzmanību, ir acis.

Kompānijas Murine eye drops pārstāve, kura pasūtīja šo pētījumu, saka: „Acis parasti mums daudz ko izsaka par cilvēku. Tāpēc mēs nebrīnāmies par to, ka acis it tās, kuras mūs valdzina pretējā dzimumā. Kamēr jūs pirmo reizi nesāksiet runāt ar cilvēku, viss kas jums ir vajadzīgs, ir paskatīties, kā viņš izskatās. Arī smaidu abi dzimumi pamana viens otrā”.

Liekas, ka veiktais pētījums pierāda, ka vīrieši un sievietes ir vairāk līdzīgi, nekā daudzi uzskatīja agrāk. Šis pētījums atspēko izplatīto stereotipu par to, ka pirmais, uz ko skatās vīrieši, redzot vājā dzimuma pārstāvi, ir sievietes krūtis. Tomēr tās sarakstā ieņēma trešo vietu, tātad šis apgalvojums nebija tāls no patiesības.

Piesaistīt pretējā dzimuma uzmanību un paaugstināt pašpārliecinātību par sevi var, izmantojot acis un smaidu. Tāpat pētījums parādīja, ka pēc tam, kad vīrieši ir novērtējuši sievietes acis, smaidu, krūtis, matus un svaru, viņi pievērš uzmanību kājām, bet jau pēc tam prasmei ģērbties, gurniem, augumam un ādas stāvoklim.

Sievietes, kuras piedalījās pētījumā, pēc vīriešu acu un smaida novērtēšanas pievērsa uzmanību augumam un matiem. Pēc tam viņas novērtēja prasmi ģērbties, svaru, ādu, sejas formu un gurnus. Tāpat pētījums parādīja, ka divas trešdaļas vīriešu ir pārliecināti, lai pastāstītu nepazīstamām sievietēm par savām stiprajām pusēm. Tam gatavas ir 50% sieviešu, ziņo Mail Online.

Zinātnieki noskaidroja, ka viens no pieciem vīriešiem ir saskrējies ar kājāmgājēju, aizraujoties ar pretējā dzimuma pārstāves apskatīšanu. Viens no desmit vīriešiem ietriecās apgaismošanas stabā, skatoties uz pievilcīgu sievieti, kura gāja garām. Starp pasaules slavenībām vīrieši atzīmē, ka vispievilcīgākās acis ir Šerilai Koulai, bet sievietes nobalsoja par Džordžu Klūniju.

 


Написать комментарий