Bredlijs Menings paziņoja, ka viņš tagad ir sieviete

foto: AP
foto: AP

Par slepenu dokumentu nodošanu „WikiLeaks” ASV notiesātais Bredlijs Menings ceturtdien nācis klajā ar savdabīgu paziņojumu – vēstījumā medijiem 25 gadus vecais bijušais armijas ierindnieks norādījis, ka dzīvi vēlas turpināt kā sieviete vārdā Nensija, vēsta „NBC News”.

Ierindnieks Bredlijs Menings, kuram piespriests 35 gadus cietumsods, ceturtdien programmai „Today” paziņoja, ka grib turpināt dzīvi kā sieviete.

25 gadus vecais bijušais analītiķis apgalvo, ka jau no bērnības viņš sevi uzskata par sievieti. Viņa paziņojumā teikts, ka grib uzsākt hormonu terapiju, kurai jāpalīdz pārvērst viņa ķermeni no vīrieša ķermeņa uz sievietes ķermeni. Oficiālais Fortas-Livenuortes cietuma, uz kuru viņš visdrīzāk tiks nosūtīts, pārstāvis Courthouse News Service paziņoja, ka tur šāda terapija netiek veikta.

„Es esmu Čelsija Meninga. Esmu sieviete”, paziņojumā raksta bijušais karavīrs. „Ņemot vērā to, ka šādi jūtos kopš bērnības, es gribu sākt hormonu terapiju, cik ātri vien iespējams. Es ceru, ka jūs mani atbalstīsiet”.

Meninga advokāts Dēvids Kumbs saka, ka Menings gribēja pagaidīt ar paziņojumu, ka no šā laika viņš domā sevi identificēt kā sievieti, līdz tiesas beigām.

Tiesas procesa laikā vairākas reizes tika minēta Meninga dzimuma identitāte un seksuālā orientācija. Viņa advokāts domāja, ka tieši cīņa ar šīm grūtībām daļēji noveda viņu pie lēmuma organizēt informācijas noplūdi, ziņo inosmi.ru.

Savā uzrunā piekritējiem Menings pateicās visiem, kuri atbalstīja viņu trīs gadus ilgajās tiesas grūtībās, un piemetināja, ka viņš cer uz turpmāko morālo atbalstu.

„Es ceru, ka jūs mani atbalstīsiet šīs pārejas laikā, teikts paziņojumā. Tāpat es lūdzu, lai no šīs dienas pie manis jūs vērstos ar jauno vārdu un izmantotu sieviešu dzimtes vietniekvārdus (visur, izņemot oficiālas vēstules uz cietumu). Es gaidu savu piekritēju vēstules un ceru, ka varēšu uz tām atbildēt”.


Написать комментарий