95 gadu vecumā miris leģendārais producents Sids Bernstains

foto: AP
foto: AP

Ņujorkā, 95 gadu vecumā miris koncertu organizators Sids Bernšteins, kas piedalījies "The Beatles" un "Rolling stones" pirmo koncertu organizēšanā ASV, raksta bbc.co.uk.

Bernšteins 1965.gadā liverpūliešus uzaicināja koncertēt vēlāk leģendārajā koncertā "Šī stadionā Ņujorkā. Jāpiebilst, ka tas bija pirmais koncerts populārās mūzikas vēsturē, kas norisinājās stadionā.

Sida Bernšteina darbam bija būtiska nozīme "The Beatles" koncertu organizēšanā Karnegīholā Ņujorkā, grupas pirmās koncertturnejas laikā ASV 1964.gadā. Viņš arī organizēja pirmos piecus "Rolling Stone"s koncertus ASV. Producents strādājis arī ar Džūdiju Garlandi, Reju Čārlzu un Toniju Benetu.

Slavenais producents nomira trešdien Ņujorkā, paziņoja viņa preses sekretāre un sena draudzene Mērle Frīmarka.

Otrā pasaules kara laikā Sids Bernšteins kādu laiku dzīvoja Lielbritānijā, taču arī atgriežoties ASV, viņš turpināja lasīt britu avīzes.

Lasot par augošo "The Beatles" popularitāti, viņš pārliecināja grupas menedžeri Braianu Epšteinu ļaut viņam noorganizēt divus koncertus Kārnegīholā. Tajā laikā Bernšteina vēl nebija dzirdējis nevienu grupas dziesmu.

Kārnegihola pārstāvis Bernšteinam stāstījis, ka pieprasījums pēc biļetēm bijis tik liels, ka grupa varētu piepildīt zāli arī piecdesmit koncertos. To dzirdot, producents nolēma nākamajā gadā sarīkot "The Beatles" koncertu Šī stadionā Ņujorkā.

Pēc tam viņš sāka aicināt arī citas britu grupas. "Pirmās desmit grupas no t.s. "britu uznāciena" atvedu es. Tas nebija nekad ģeniāls, es vienkārši zināju, kur meklēt informāciju," vēlāk atcerējās pats Bernšteins.

Gan 1976., gan arī 1979.gadā viņš centās pierunāt pajukušās grupas dalībniekus kopā piedalīties labdarības koncertos, taču tie atteicās. Dokumentālajā filmā par Sidu Bernšteinu, dziedātājs Džeims Brauns teica, ka viņš bija vienīgais ietekmīgais producents, kas sešdesmitajos gados strādāja ar melnādainiem dziedātājiem.

93 gadu vecumā Bernšteins ierakstīja solo albumu, kurā iedziedāja iemīļotās kompozīcijas. Bernšteins ar sievu nodzīvoja 50 gadus, viņiem bija seši bērni un seši mazbērni.


Написать комментарий