Daugavpils pedagogi jaunā mācību gada sākumā nesaņems naudas balvas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Līdz jaunajam mācību gadam palicis nedaudz vairāk par vienu nedēļu. Saskaņā ar tradīciju pēdējos gados jaunā mācību gada sākumā pedagogiem tika iedalītas nelielas naudas balvas.

Diemžēl šogad Daugavpils skolotāji nesaņems naudas balvas, jo Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde (VPIP) nav ieplānojusi to savā budžetā, paziņoja VPIP vadītāja Marina Isupova.

„Diemžēl neko nevar darīt. Ceram, ka izdosies ietaupīt un izmaksāt pedagogiem naudas balvas 18.novembra svētku priekšvakarā un gada beigās”, pastāstīja Marina Isupova.

Pēc pilsētas domes priekšsēdētāja pirmā vietnieka Jāņa Dukšinska vārdiem, lai izmaksātu naudas balvas, jūlijā bija jākoriģē budžets. „Šo informāciju no VPIP saņēmām tikai augustā, šobrīd budžetu koriģēt nav iespējams.

VPIP budžetā ir neliels ietaupījums, un pilsētas Dome bija gatava izmaksāt to nelielu naudas balvu veidā, bet VPIP bija radušās bažas, vai turpmāk būs visas nepieciešamās summas.

Bija mutiska noruna, jo rakstveida garantiju mēs nevaram sniegt – budžets jau ir koriģēts. Ja Dome šo pieprasījumu saņemtu laikā, jautājums tiktu atrisināts, bet tagad vilciens ir aizgājis”, pastāstīja pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks, kurš ir pilsētas izglītības jomas kurators.


Написать комментарий