Putins draud rīkoties, ja Ukraina parakstīs tirdzniecības līgumu ar ES

foto: 1tvnet.ru
foto: 1tvnet.ru

Ja Ukraina parakstīs politisko un tirdzniecības līgumu ar Eiropas Savienību (ES), Maskavas vadītā Muitas savienība izskatīs iespēju veikt darbības sava tirgus aizsardzībai, paziņojis Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

«Ja mūsu kaimiņi virzās uz nozīmīgu muitas liberalizāciju ar ES, tad Ukrainas tirgus patiešām būs pārpludināts ar precēm, kuru kvalitāte un cena ir nebūs slikta, tomēr tādējādi Eiropas preces no Ukrainas izspiedīs pašu ražojumus,» uzskata V. Putins, skaidrojot, ka tādēļ arī Maskavas vadītajai Muitas savienībai jāsāk domāt par to, kā tā var aizsargāt savu tirgu no lētākajām Eiropas precēm.

Nākamnedēļ Maskavu apmeklēs Ukrainas premjers Mikola Azarovs, lai tiktos ar Dmitriju Medvedevu, lai «starpvaldību līmenī apspriestu iespējamos draudus, kas saistīti ar šo situāciju», pauda V. Putins.

Muitas savienībā ietilpst Krievija, Baltkrievija un Kazahstāna. Krievija jau vairākkārt piedāvājusi Ukrainai pievienoties Muitas savienībai apmaiņā pret lētāku gāzi, tomēr Ukraina līdz šim izturējusi spiedienu un neakceptēja Krievijas piedāvājumu.

Jau rakstīts, ka Krievija aizliegusi ievest valstī Ukrainas konditorejas izstrādājumu ražotāja Roshen produktus, un līdz gada beigām šī aizlieguma zaudējumi var sasniegt 125 miljonus ASV dolāru. Par Krievijas aizliegumu ievest valstī Roshen saldumus kļuva zināms jūlija beigās, kad Rospotrebnadzor šokolādē it kā tikusi atrasta kancerogēnā viela – benzopirēns. Ukraina gan tam nepiekrita – agrārās politikas ministrija paziņoja, ka viss atbilst kvalitātes standartiem.


Написать комментарий