Vēl 4 bezdarbnieku grupas apgūs valsts valodu Daugavpils 15.vidusskolā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes sēdē deputāti vienbalsīgi atbalstīja grozījumus Daugavpils 15.vidusskolas izdevumu un ieņēmumu tāmē neformālās izglītības projekta ietvaros.

Vidusskolas direktors Anatolijs Gržibovskis paskaidroja, ka tas ļaus izglītības iestādei turpināt bezdarbnieku un darba meklētāju apmācību minētās programmas ietvaros. Kursus apmaksā Nodarbinātības valsts aģentūra, kura izsniedz apmācības kuponus.

Pēc direktora vārdiem, grozījumi neformālās izglītības projektā ir saistīti ar izglītības iestādē īstenoto valodu kursu lielu pieprasījumu. Projekts tiek veiksmīgi īstenots jau otro gadu, bezdarbnieku skaits, kuri vēlas apgūt latviešu, angļu, vācu valodu vai iegūt datorprasmes, arvien pieaug. 

Šogad vidusskolā tiks iekomplektētas vēl 4 bezdarbnieku papildgrupas, kuras apgūs valsts valodu. 120 stundu mācību kursus jau pabeiguši aptuveni 40 cilvēki, daži no kuriem ieguva augstāko valsts valodas prasmes kategoriju.

Jāatzīmē, ka 15.vidusskolā īstenotos kursus apmeklē dažāda vecuma cilvēki – no 18 līdz 60 gadiem, daudzi no tiem, pateicoties jaunām zināšanām, atrod darbu.

A.Gržibovskis paziņoja, ka projektu plāno īstenot arī nākamgad. Jāpiebilst, ka kursu apmeklētāji saņem stipendiju – 70 latus mēnesī.


Написать комментарий