Vicemērs: Līgums par tramvaju piegādi var tikt lauzts vai atstāts spēkā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā vēstīts, Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis ziņoja, ka ar uzņēmumu „Belkommunaš” un SIA „Agmen Consulting Bureau” noslēgtais līgums var tikt lauzts, jo tas nebija līdz galam parakstīts un nav stājies spēkā.

Pēc pilsētas domes priekšsēdētāja vārdiem, līgums būtu jālauž, jo tas paredz 1,6 miljonu latu pārmaksu, kas nav paredzēta Daugavpils pilsētas budžetā. „Pilsētniekiem nāksies maksāt no savas kabatas”, preses konferences laikā paskaidroja J.Lāčplēsis.

Viņš ir pārliecināts, ka izvairīties no līguma un tā finanšu nosacījumu izpildes var tikai izsludinot jaunu konkursu par tramvaju piegādi un paziņoja par sadarbību ar Satiksmes ministriju, kurai tiek lūgts papildfinansējums 5 miljonu latu apmērā.

Savukārt Baltkrievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Gerasimenko, kurš šonedēļ bija ieradis Daugavpilī darba vizītē, paziņoja portālam Gorod.lv, ka neredz iemeslu lauzt līgumu par tramvaju piegādi Daugavpilī, jo Baltkrievijas puse esot gatava veikt piegādi.

Atgādināsim, ka saskaņā ar līgumu pirmo triju tramvaju vagonu piegāde Daugavpilī bija ieplānota šī gada 31.augustā.

Domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe, komentējot izveidojušos situāciju, nebija kategorisks un teica sekojošo: „Gaidām LR ministriju un valsts struktūru ieteikumus un norādes. Iespējams, līgums paliks spēkā, bet var būt tas tiks lauzts”.


Написать комментарий