Kanādiešu zobārsts vēlas klonēt Džonu Lenonu

foto: AFP
foto: AFP

Kanādiešu zobārsts Maikls Zaks nācis klajā ar paziņojumu, ka vēlas klonēt leģendāro mūziķi Džonu Lenonu. Lai to izdarītu, viņš izmantos "eksbītla" zobu, kuru pirms diviem gadiem iegādājies izsolē par 20 tūkstošiem sterliņu mārciņu.

"Daudzi Bītlu fani atceras vietu, kur viņi atradās, kad uzzināja par Lenona nāvi. Es ceru, ka viņi piedzīvos arī mirkli, kad Džonam tiks dota otra iespēja," ārzemju medijiem stāstījis zobārsts.

Zoba fragments jau ir nogādāts kādā ASV laboratorijā, kuras zinātnieki Maiklam devuši solījumu, ka pacentīsies iegūt DNS paraugu no tā.

Zuks ir pārliecināts, ka, ja tiek veikti pētījumi par to, kā klonēt mamutus, tās pašas tehnoloģijas varētu nostrādāt arī uz cilvēkiem un palīdzēt atgriezt dzīvē leģendāro mūziķi.

"Esmu ļoti satraukts un nervozs par to, ka mums, iespējams, izdosies pilnībā iegūt Džona DNS, lai atkal atgrieztu viņu dzīvē," stāsta Zuks.

Stomatologs par Lenona zobu pirms diviem gadiem izsolē samaksāja gandrīz 20 tūkstoš sterliņu mārciņu lielu summu. Bojātais zobs mūziķiem izrauts pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados, un līdz šim tas atradās Džona bijušās mājkalpotājas Dorotijas Džārletas īpašumā.

Tajā pašā laikā kanādiešu stomatologs uzsācis akciju, kuras ietvaros reklamē kuloniņus un skulptūriņas no Lenona zobu putekļiem, foto grāmatu, kurā apkopoti slavenību zobu nospiedumi, kā arī parodiju dziesmu ar nosaukumu Love Me Tooth, lai pievērstu sabiedrības uzmanību tam, ka palielinājusies saslimstība ar mutes vēzi.


Написать комментарий