Rīgā sieviete divus gadus dzīvo kopā ar līķi, lai izkrāptu pensiju

foto: feo.ua
foto: feo.ua

Rīgā policija vakar aizturēja sievieti par divus gadus ilgu līķa slēpšanu nolūkā izkrāpt pensiju.

Rīgas Teikas iecirkņa darbinieki saņēma informāciju no Rīgas Bāriņtiesas, kura ziņoja, ka jau gandrīz divus gadus 1956.gadā dzimušas sirmgalves aizbildne izvairās no saskarsmes ar viņiem, lūdzot pārbaudīt šīs rīcības iespējamos iemeslus. Bāriņtiesas darbinieki policistiem arī pastāstīja, ka pasta darbinieki regulāri piegādā 1956.gadā dzimušās sievietes pensiju uz viņas dzīvokli un pensija regulāri tiek iekasēta. Tas policistiem radīja aizdomas, ka, iespējams, varētu notikt krāpšana.

Vakar, 22. augustā Teikas iecirkņa darbinieki devās uz sievietes dzīvesvietu, taču durvis vaļā neviens nevēra, informē Valsts policijas Rīgas reģiona pārvalde. Tā kā ceturtā stāva dzīvokļa logs bija atvērts, policisti pieņēma lēmumu, ka nav nepieciešams durvis uzlauzt un pieaicināja kolēģus no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, lai iekļūtu dzīvoklī pa logu.

Iekļūstot dzīvoklī, pat pieredzējušākos iecirkņa darbiniekus pārsteidza tur redzētais – vienā no istabām gultā gulēja sievietes līķis, kas laika gaitā jau bija kļuvis par ģindeni – līķis bija pilnībā izžuvis. Tajā pašā laikā policisti netālu no ēkas pamanīja mirušās sievietes aizbildni, kura, ieraugot drošības dienestu darbiniekus, mēģināja aizbēgt, taču bēgšana sievietei nesekmējās un viņa tika aizturēta.

Iecirknī 1945.gadā dzimusī sieviete pastāstīja, ka aizbildniecībā esošā kundze mirusi jau 2011.gada 20.oktobrī un visu šo laiku viņa par notikušo nav ziņojusi, jo vēlējusies turpināt saņemt aizbildņa pabalstu, kā arī iekasēt nelaiķes pensiju. Šādā veidā sieviete nepilnu divu gadu laikā varētu būt izkrāpusi gandrīz 4000 latu. Aizturētā pastāstīja, ka, konstatējot aizbildniecībā esošās sievietes nāvi, esot to apsegusi ar segu un atvērusi logu, lai istaba vēdinātos. Tikmēr sieviete visu šo laiku dzīvojusi tā paša dzīvokļa blakus istabā.

Tāpat aizdomās turētā stāstīja, ka pirmos mēnešus smakas dēļ dzīvoklī uzturēties bijis ārkārtīgi grūti, taču ar laiku smaka rimusies. Sieviete policistiem arī stāstīja, ka nav veikusi nekādas darbības, lai mazinātu līķa smaku – tikai apsegusi nelaiķi ar segu un atvērusi istabas logu.

Pret 1945.gadā dzimušo sievieti šobrīd ir uzsākts kriminālprocess par krāpšanu, taču izmeklēšanas laikā tiks skaidroti arī bojā gājušās sievietes nāves cēloņi, lai noskaidrotu, vai tie nav vardarbīgi. Šobrīd turpinās pirmstiesas izmeklēšana un pārējo apstākļu noskaidrošana.


Написать комментарий