Spānijas pludmalē atrada smirdošu monstru ar ragiem

foto: fedpost.ru
foto: fedpost.ru

Pludmales apmeklētāji netālu no Spānijas pilsētas Villarikosas nonāca neziņā neparasta skata dēļ: viļņi izskaloja krastā nepazīstama jūras briesmoņa līķi.

Zinātnieki domā, ka runa ir par haizivi, bet viņus padara piesardzīgus ragi.

„Mēs nezinām, kas tā ir par sugu. Ķermenis ir ļoti sliktā stāvoklī un briesmīgi smird, - citē Dailymail Mariju Sančesu – pludmali apkalpojošā glābšanas dienesta koordinatori. Galvu no ūdens izcēla sieviete, kura atpūtās pludmalē, mēs palīdzējām iznest uz smiltīm visu pārējo”.

Būtnes ķermeņa garums sastāda apmēram 4 metrus. Trūdēšana ir aizgājusi pārāk tālu, tādēļ dzīvnieka sugu pludmalē esošajiem cilvēkiem neizdevās. Jūras biologi, kuriem parādīja fotogrāfijas, domā, ka runa ir par vienu no haizivju sugām, jo dzīvnieka ķermenī kaulu vietā bija skrimšļi. Tomēr viņus pārsteidza ragi uz dzīvnieka galvas.

„Iespējams, ka audu analīze noskaidrotu situāciju, - paziņoja vietējās administrācijas pārstāvis Pako Tolenado, - tomēr DNS analīze maksā pietiekami dārgi. Kas par to maksās?”. Viņš atzīmēja, ka neviens šajā rajonā nav redzējis neko tamlīdzīgu.

Tiek uzskatīts, ka Pasaules okeāns ir izpētīts sliktāk nekā Mēness virsma. Tā, tikai jūlijā fotokameras objektīvā pirmo reizi nokļuva dziļūdens zivs – siļķu karalis vai zivs–siksna, agrāk cilvēki paretam atrada tikai uz sauszemi izmestus līķus. Zivi pamanīja, kas apskatīja urbšanas iekārtu Meksikas līcī ar video novērošanas kameru palīdzību. Komanda novēroja zivs uzvedību apmēram 5 minūtes līdz brīdim, kamēr tā pazuda no redzesloka. Pēc iepriekšējiem novērtējumiem tās garums bija no 5 līdz 10 m., - ziņo utro.ru.



Написать комментарий