SIA „Latvijas propāna gāze” uzskata, ka Daugavpils vicemērs nezina mūsu valsts likumus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā vēstīts, Daugavpils DzKSU bija uzdots izsludināt jaunu konkursu par sašķidrinātās gāzes piegādi pilsētas daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās.

Patlaban sašķidrināto gāzi daugavpiliešiem piegādā SIA „Latvijas propāna gāze” (LPG), ar kuru pašvaldības uzņēmums ir noslēdzis līgumu.

Pirmdien, 19.augustā, Daugavpils pilsētas domē notikušajā preses konferencē pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe, atsaucoties uz likumu, paskaidroja, ka, pat ar LPG noslēgtā līguma laušanas gadījumā, pilsētniekiem vienalga tiks piegādāta gāze. „Iespējamā gāzes atslēgšana, par kuru runā SIA „Latvijas propāna gāze” ir pretrunā ar Latvijas valsts likumu, saskaņā ar kuru minētais pakalpojums iedzīvotājiem tiek sniegts nepārtraukti”, ir pārliecināts pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks.

LPG ir cits viedoklis. Uzņēmuma pārstāvis pastāstīja portālam Gorod.lv, ka šāda veida izteikumi nevar būt nopietni.

Pirmkārt, neesot saprotams, par kuru likumu runā pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks, jo sašķidrinātās gāzes piegāde nav obligāts pakalpojums, kas noteikti jānodrošina iedzīvotājiem. Saskaņā ar likumdošanu valstij iedzīvotāji ir jānodrošina ar siltumu, ūdeni, elektroenerģiju un sadzīves atkritumu izvešanu.

Pilsētas iedzīvotāju nodrošināšana ar gāzi notiek, pamatojoties uz līgumu, kuru noslēdza divas juridiskās personas. Šajā gadījumā – DzKSU un SIA „Latvijas propāna gāze”. Saskaņā ar noslēgtā līguma nosacījumiem, tā laušanas gadījumā uzņēmumam ir tiesības demontēt visas gāzes piegādes sistēmas. Tas nozīmē, ka LPG tīklus citas firmas nevarēs izmantot.

Otrkārt, LPG esot pārliecināta, ka līguma laušanai ir nepieciešami būtiski iemesli. Jāatzīmē, ka neviens cits uzņēmums Latvijā nesniedz šāda veida pakalpojumus šajā tirgus segmentā.

Treškārt, uzņēmuma pārstāvji nesaprot, uz kāda pamata P.Dzalbe apgalvo, ka gāzes cena esot divreiz augstāka. Ja runa ir par gāzes piegādi privātmājās, tad tiešām tā ir cita cena. Runājot par gāzes cenu, kuru maksā daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iedzīvotāji, jāmin, ka tā neesot mainījusies jau 4 gadus, savulaik to apstiprināja Sabiedrisko pakalpojumu regulators un tā netika paaugstināta pat tad, kad vairs nebija atkarīga no valsts regulējuma.

Ceturtkārt, LPG apsver iespēju iesūdzēt P.Dzalbi tiesā un plāno rakstīt iesniegumu KNAB, jo pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks apdraud uzņēmuma biznesu. Pētera Dzalbes rīcībā esot vērojama cita uzņēmuma interešu aizstāvēšana.


Написать комментарий