Daugavpiliešu brīvdienas: Uguns skulptūra Cietoksnī, pludmales volejbols un pasaules skrējiens pa parku

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šīs brīvdienas Daugavpilī būs kā nekad piesātinātas un interesantas.

Sestdien, 24. augustā Daugavpils cietokšņa Rotko centrā notiks svinīga Starptautiskā keramikas mākslas „LANDescape” simpozija noslēguma ceremonija. Šis simpozijs noritēja mūsu pilsētā divas nedēļas un bija veltīts visā pasaulē pazīstamajam keramiķim Pēterim Martinsonam. Tajā piedalījās apmēram 25 podnieki no 13 pasaules valstīm, ieskaitot Turciju, Īriju, Austrāliju, Latviju u.c. valstis.

Visas dienas garumā Rotko centrā notiks keramikas uguns skulptūras apdedzināšana, kuru ir radījuši zviedru mākslinieki Karīna Kresta, Joahims Heļmans un Kate Kolta. Skatītāji varēs to novērtēt sestdienas vakarā plkst. 20.00.

14.00 Māla mākslas centrā notiks simpozija izstādes „LANDescape. Pēcvārdi” atklāšana, kurā visi tā dalībnieki parādīs sava divu nedēļu darba augļus.

Sestdien un svētdien Višķu pagasta atpūtas bāzē „Virogņa” uzsāks savu darbu tradicionālais Daugavpils novada jauniešu salidojums „Esi vērīgs”, kas ir viens no lielākajiem jauniešu pasākumiem novadā.

Grāfa Plātera Krāslavas pilī sestdien 14.00 sāks svinēt Rudmataino dienu. Visus pasākuma apmeklētājus gaida motociklistu šovs, izstādes, fotostudija, saldumu tirdziņš, kurā ceps pankūkas un vārīs zupu, zaļumballe, kā arī rudmataino frizūru skate un leļļu teātra izrāde. No 19.30 sāksies visu svētku rudmataino vaininieku godināšana.

11.00 Stropu ezera pludmalē notiks Daugavpils atklātā pludmales volejbola čempionāta vīriešiem 4. etapa finālsacensības. Dalībnieku reģistrācija notiks līdz 10.30. Dalības maksa čempionātā pludmales volejbolistiem, kuri ir vecāki par 18 gadiem, 2,50 Ls, bet līdz 18 gadu vecumam – 1,50 Ls.

Tai pašā laikā 16. vidusskolā sāksies Daugavpils ielu basketbola čempionāta 3. etaps.

Stadionā „Celtnieks” pusdienlaikā sāksies Latvijas jaunatnes futbola čempionāta U–13 spēle starp komandām „BFC Daugava–2” un „FS Metta”.

Svētdien Dubrovina parkā notiks Pasaules kausa etaps 50 km skrējienā. Sacensību sākums 10.00. Pēc Olimpiskā centra direktora Ulda Pastara vārdiem tajā piedalīsies sportisti no 10 pasaules valstīm, tai skaitā no ASV, Beļģijas, Nīderlandes un Krievijas.

Savukārt 13.30 sāksies sacensības 5 km skrējienā. Pēc pusstundas, 14.00 sacentīsies bērni: kilometru noskries meitenes un zēni, kuri iz dzimuši 1997. –1998., 1999. –2000., 2001. –2002., 2004. –2005., 2006. gadā un jaunāki, bet tas jau būs ģimenes skrējiens. Skrējiena dalības maksa variē no 2 līdz 30 latiem atkarībā no skrējiena veida.


Написать комментарий