Labradors ziedo asinis kaķim, kurš apēdis žurku indi

foto: Nigel Howard/diena.lv
foto: Nigel Howard/diena.lv

Jaunzēlandē suns – donors palīdzēja glābt rudā kaķa Rori dzīvību, raksta The New Zealand Helard.

Pēc šādas neparastas palīdzības tika nolemts vērsties pie suņa, jo visas laboratorijas, kurās varētu atrast kaķu donoru asinis dienā, kad dzīvnieks saslima, bija aizvērtas.

Pēc kaķa saimnieces Kimas Edvardas vārdiem Rori atradās smagā stāvoklī un varēja nomirt jebkurā brīdī (domājams, ka kaķis saindējās ar žurku indi), un viņai piedāvāja divus glābšanas variantus: paņemt asinis no cita kaķa vai suņa. „Mums nebija laika noteikt Rori asins grupu, bet bez tās asins pārliešana varētu viņu nogalināt - teica Kima. – Mums teica, ka visdrīzāk Rori organisms nepieņems suņa asinis, bet tas varētu pagarināt viņa dzīvi, kamēr mēs noteiksim asins grupu un atradīsim piemērotu donoru”, - izdevumu citē newsbang.net.

Kima piezvanīja draudzenei, melnā labradora Masi īpašniecei un norunāja donora palīdzību. Suns „ziedoja” 120 mililitrus asiņu, un pēc dažām stundām Rori sāka justies ievērojami labāk.

Veterināre Keita Hellere paziņoja, ka līdzīgas starpsugu asins pārliešanas parasti netiek praktizētas un var būt bīstamas, bet šajā situācijā nebija citas izejas. Pati veterināre nekad agrāk nebija veikusi.

Tagad Rori jūtas labi. Viņš atveseļojas un uzvedas kā parasts vesels kaķis.

Pārliešanas procedūra kļuva iespējama, jo kaķa organismā nav liela antivielu daudzuma pret suņa asinīm, un tas paaugstināja kaķa izredzes izdzīvot. Gadījumā, ja donors būtu kaķis ar nenoteiktu asins grupu (vairākumam kaķu ir A asins grupa, bet Austrālijā un Jaunzēlandē sastopami dzīvnieki ar B grupas asinīm), Rori varētu nomirt.


Написать комментарий