Britu radio zvaigzne meklē latviešu puisim darbu

foto: Privātais arhīvs
foto: Privātais arhīvs

Kārtējo reizi pasaulē izskanējis Latvijas vārds - šoreiz par to parūpējies britu žurnālists, ekonomists un BBC Radio 4 programmas Today vadītājs Evans Deviss.

Savā Twitter kontā viņš publicējis bildi ar, kā pats apgalvo, latviešu puisi, bet aprakstā lūdzis, lai cilvēki šim jaunietim palīdz atrast darbu.

"Vai kāds var piedāvāt darbu šim jaukajam puisim, ar kuru es vakar iepazinos barbekjū ballītē? Viesmīļa darbu varbūt? Vai arī viņam nāksies atgriezties Latvijā..." vīterojis Deiviss.

Vairāki cilvēki padalījušies ar šo ziņu un padevuši to tālāk, savukārt citi uzsākuši interneta vidē diskusijas par to, vai tas ir pieņemami, ka Deviss, kurš ir atpazīstama personība un kura Twitter kontam seko gandrīz 125 tūkstoši cilvēku, izmanto savu statusu, lai palīdzētu puisim atrast darbu.

Daži cilvēki viņam ieteica latviešu puisim sagādāt darbu radio, savukārt kāds cits sociālo tīklu lietotājs pauda viedokli, ka iebraucēji bieži vien ir daudz labāki strādnieki par pašiem britiem, tādēļ viņam nav iebildumu, ka Deviss publicējis šādu ierakstu.

Par šo Deivisa izgājienu savā interneta portālā vēsta arī britu laikraksts Daily Mail. Lai gan citi komentētāji slavē žurnālista laipnību un vēlmi izpalīdzēt, netrūkst arī tādi, kas latviešu puisim tomēr iesaka atgriezties dzimtenē.

Cilvēki arī prātojuši, ka Deivisa ieraksts pelnījis uzslavas, jo, ja puisim neizdosies pat pēc šī notikuma atrast darbu, viņš atgriezīsies Latvijā, nevis kļūs par slogu Anglijas pabalstu sistēmai.


Написать комментарий