Eksperts par «Rēzeknes laupītāja lietu»: bruņoti uzbrucēji nav policistu darba ikdiena

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Gadījums Rēzeknē, kur bēgošais noziedznieks Ralfs Takaho piedraudot nolaupīja policijas automašīnu, nav Latvijas policistu darba ikdienā ierasts, tāpēc šeit, iespējams, var runāt arī par nepietiekamu psiholoģisko sagatavotību šādiem gadījumiem, portālam "Delfi" norādīja bijušais Valsts policijas priekšnieks Valdis Voins.

Viņš gan uzsvēra, ka, nezinot visas nianses par konkrēto situāciju, kad laupītājam izdevās nolaupīt policijas automašīnu, ir grūti vērtēt, vai policisti ir pieļāvuši kādas kļūdas.

 "Protams, notikums ir ļoti nepatīkams, taču jāņem vērā, ka ikdienas darbā policisti vairāk nodarbojas ar kārtības uzturēšanu un bruņotus laupītājus sastop ārkārtīgi reti. Es pieļauju, ka zināmu lomu šeit varēja nospēlēt psiholoģiskā nesagatavotība šādam pavērsienam, jo Latvijā, par laimi, bruņotas laupīšanas nav ikdiena," sacīja Voins, paužot cerību, ka pēc dienesta pārbaudes par notikušo tiks izdarīti pareizi secinājumi un, nepieciešamības gadījumā, tiks uzlabota policijas darbinieku sagatavošana reaģēšanai neierastās situācijās.

Jau ziņots, ka, lai izvērtētu policistu rīcību, Valsts policijas Iekšējā drošības birojā ir uzsākta dienesta pārbaude.

Policija turpina meklēt bruņoto laupītāju Ralfu Tokaho, kurš piektdienas vakarā nolaupīja automašīnu, kuru vēlāk sasita, bēgot no policijas. Pagaidām no iedzīvotājiem saņemtā informācija par viņa iespējamo atrašanas vietu nav apstiprinājusies.

23.augusta, trillera cienīgos notikumus Rēzeknē, kad policija tvarstīja laupīšanā aizdomās turamo Ralfu Tokaho. Laupītājs servisā nolaupījis automašīnu "Audi Q7", ar kuru vēlāk avarēja. Ančupānu meža masīvā bēglis nenovaldīja spēkratu ceļa līkumā un notika avārija, auto ietriecās žogā. Vēlāk viņam izdevies atņemt policijas automašīnu, un viņš turpināja bēgšanu.

Policija pieļauj, ka uzbrucējs vēlējies nolaupīt arī naudu, taču, iespējams, nav to atradis. Tokaho šogad pavasarī atbrīvots no ieslodzījuma, kur vairākus gadus pavadīja par laupīšanām. Kopš iznākšanas no cietuma, vīrietis dzīvojis Rēzeknes pusē, taču viņš nav vietējais un dzīvojis arī citviet Latvijā.

Ja iedzīvotājiem ir kāda informācija, kas varētu palīdzēt izmeklēšanā, var vērsties policijā, zvanot pa tālruņiem 110, 112 vai 64 603 500.


Написать комментарий